През май президентът на Франция Еманюел Макрон говори в Европейски

...
През май президентът на Франция Еманюел Макрон говори в Европейски
Коментари Харесай

Френският посланик: Не можем да оставим една държава да бави решения в ЕС с години -

През май президентът на Франция Еманюел Макрон приказва в Европейски парламент за това по какъв начин да подобрим процеса по взимане на решения в Европейски Съюз, а събитията демонстрираха, че това е значима и спорна тематика.

Това съобщи посланикът на Франция у нас Флоранс Робин по време на Софийския стопански конгрес. Според Робин въпросите са сложени на масата - дали би трябвало да има групово болшинство да вземем за пример. 

Тя добави, че взимането на решения с квалифицираното болшинство е най-хубавото решение, само че силата на европейската външна политика се дължи на това, че решенията в Европейски Съюз се взимат с единогласие. В същото време  смяната може да реши въпроси, които са на дневен ред в Европа и са наболели.

" Не можем да оставим една страна да блокира решения по групова политика с месеци и години. Трябва да убедим страните, само че не можем да оставим страната да бави решение с години ", уточни тя. 

Думите й идват в миг, когато Франция европредседетелства Европейския съвет до края на юни, а Париж предложи за разногласието ни със Северна Македония. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР