През март Варненският окръжен съд беше избран от четирима стажант-юристи

...
През март Варненският окръжен съд беше избран от четирима стажант-юристи
Коментари Харесай

Нови четирима стажант-юристи избраха Варненския окръжен съд за професионалния си стаж

 През март Варненският областен съд беше определен от четирима стажант-юристи предпочели институцията, с цел да преминат наложителния си професионален стаж. За тях това е последната обучителна стъпка, преди да положат изпит и да придобият юридическа дееспособност, оповестиха от пресслужбата на съда.

Съдебните претенденти бяха посрещнати от ръководителя на институцията – арбитър Марин Маринов, който на публична гала им връчи стажантските книжки.  Той ги срещна в резюме със структурата и организацията на работа в Окръжен съд – Варна и ги прикани да прекарат повече време в правосъдните зали.

  " Така ще съберете директни усещания от естеството на работата, от другите стилове на водене на съвещания, ще видите действително по какъв начин протича един правосъден развой и какви проблеми се преглеждат при нас. Заради огромния размер на каузи, които Варненският областен съд преглежда, при нас има обособени три отделения – Гражданско, Търговско и Наказателно, като това е опция да се запознаете с огромно многообразие от правни разногласия. От Вас зависи, какъв брой дейно ще протече стажа Ви “ посъветва юристите арбитър Маринов и ги прикани да дават противоположна връзка, ако имат усложнения или неясноти.

През 2020 година, 49 стажант-юристи избраха Окръжен съд – Варна, с цел да преминат наложителната си процедура, а от началото на година това решение взеха 18 души.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР