През март Съединените щати наложиха нови санкции на 11 лица

...
През март Съединените щати наложиха нови санкции на 11 лица
Коментари Харесай

Какво се крие зад последните санкции на САЩ срещу президента на Зимбабве Мнангагва?

През март Съединените щати постановиха нови наказания на 11 лица от Зимбабве, в това число президента Емерсън Мнангагва и брачната половинка му, както и други чиновници, след обвинявания в корупция и човешки права злоупотреби. Той също по този начин наложи наказания на три бизнеса – също заради хипотетична корупция, нарушавания на човешките права и манипулиране на избори.

Изявление от офиса на Мнангагва разказва обвиняванията като „ оскърбителен “. Той добави, че те съставляват „ безпричинна клюка “ против водачите и народа на Зимбабве.

Ходът пристигна след преразглеждане на глобите на Съединени американски щати, които са в действие от 2003 година Отсега нататък глобите против Зимбабве ще се ползват за лица и компании, включени в Глобалния закон Магнитски от 2016 година Този закон упълномощава държавното управление на Съединени американски щати да глоби задгранични държавни чиновници по целия свят за хипотетични нарушавания на правата на индивида, замразява активите им и им не разрешава да влизат в Съединени американски щати по неофициална работа.

С прекосяването към Закона...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР