През март NOVA отбеляза рекорден резултат в своята история. Постигнат

...
През март NOVA отбеляза рекорден резултат в своята история. Постигнат
Коментари Харесай

Нова се хвали: Избихме рибата!

През март NOVA означи рекорден резултат в своята история. Постигнат бе среднодневен аудиторен дял от над 30% измежду феновете в дейна възраст (18-49) и сериозна преднина от 8 пункта пред главния ни съперник.

Това е най-високата месечна стойност, регистрирана от пийпълметрична система, откогато е въведена в България, похвали се основният изпълнителен шеф на Нова Броудкастинг Груп Стефана Здравкова.

Но през този пролетен сезон имахме и още достижения -

първите епизоди на хитовите формати „ Един за различен “, „ Като две капки вода “ и „ Hell‘s Kitchen “ усъвършенстваха върховете за най-силен старт в историята на NOVA.

Така медията остави конкуренцията си надалеч обратно, като в някои от дните разликата по отношение на втората телевизия в класацията беше над 2 пъти. 

Очакваме, че актуалният сезон също ще сложи безспорен връх по гледаемост измежду дейната публика в България.

На 2 април, когато в България се организираха парламентарните избори, NOVA посвети близо 18 часа от програмата си на това значимо събитие. Изключително достижение е, че всички настоящи излъчвания и новинарски излъчвания на NOVA бяха водещи в този ден, измежду феновете в желаната демографска група 18-59 години, напомня Стефана Здравкова.

Продължаваме да вършим огромни вложения в програмата си. Амбицията ни е да предлагаме богато и разнообразно наличие на българската публика.

Приоритетните ни посоки са няколко - българско кино наличие, извънредни спортни събития, местни стратегии, огромни международни риалити формати

и не на последно място-висококачествено новинарско и публицистично наличие, споделя Здравкова в изявление за CEETV.

Тя разкрива и част от проектите на медийната група. „ През есента ще можем да представим още няколко нови сериала в разнообразни жанрове и с автентичен сюжет. Освен в ефира на NOVA, отчитаме сериозен зрителски интерес към сериалите и в онлайн платформите NOVA Play и Vbox7. “

„ Нова Броудкастинг Груп разполага и с най-големия избор от спортно наличие. След като излъчихме Световното състезание по футбол в Катар в 4К резолюция, дадохме опция на нашите почитатели да гледат и Висшата лига с съвършено качество на изображението. Продължавайки дълготрайната си тактика, от март започнахме да излъчваме и надпреварите от Формула 1 и в 4K, за първи път в България “, напомня Здравкова. Според нея 

малкия екран като цяло  ще резервира лидерската си позиция в рекламния микс у нас с растеж от 3 до 5% за 2023 година и с съвсем 54-55% дял в медийния микс.

Тенденцията за увеличение на каузи на цифровите медии в общия медиен микс продължава с предстоящ растеж от 9-10% и считаме, че през 2024 година той ще надвиши 33-34% от разноските на рекламодателите за медиен микс.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР