През март 2022 г., няколко дни след като Русия нахлу

...
През март 2022 г., няколко дни след като Русия нахлу
Коментари Харесай

Русия забранява използването на iPhone от администрацията, защото е уязвим за западните разузнавания

През март 2022 година, няколко дни откакто Русия нахлу в Украйна, Apple реши да спре да продава своите артикули в Русия. Компанията, ръководена от Тим ​​Кук, изрази дълбока угриженост за обстановката и сподели в изказване: „ Предприехме редица дейности в отговор на нашествието. Спряхме всички продажби на артикули в Русия. Миналата седмица спряхме целия експорт в нашия канал за продажба в страната. Apple Pay и други услуги са лимитирани. ”

Сега Русия наподобява не разрешава потреблението на iPhone от държавни чиновници.

Според обява на " Комерсант "  на всички чиновници, които ще бъдат „ включени в подготовката за президентските избори в Русия през 2024 година “, е неразрешено да употребяват iPhone. В отчета се отбелязва, че Сергей Кириенко, ръководителят на президентската администрация на Русия, е дал период на чиновниците до 1 април да спрат да употребяват своите iPhone. Освен това всеки, който взе участие във вътрешната политика, също е помолен да спре да употребява iPhone. Една от аргументите за възбраната е „ заради опасения, че устройствата са уязвими за западните разследващи организации “.

Според известията, съветското държавно управление може да даде на чиновниците устройства, работещи с други операционни системи, не е ясно какви, вместо iPhone. Длъжностните лица имат единствено към 10 дни, с цел да заменят своите iPhone с други устройства.

Ще има ли цялостна възбрана на смарт телефоните в Русия? Дмитрий Песков, представител на Кремъл, сподели: „ Смартфоните не би трябвало да се употребяват за служебна работа. Всеки смарт телефон има много транспарантен механизъм, без значение каква операционна система има – Android или iOS. Обикновено те не се употребяват за публични цели. "

Засега Apple не е направила коментар по въпроса.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР