През март 2019 г. Националният статистически институт, чрез териториалните статистически

...
През март 2019 г. Националният статистически институт, чрез териториалните статистически
Коментари Харесай

ЕС прави анкета във Варна и региона, събира данни за бедността на населението

През март 2019 година Националният статистически институт, посредством териториалните
статистически бюра стартира провеждането на анкетно изследване „ Статистика на
приходите и изискванията на живот 2019 ”. Изследването се организира редом във всички страни от Европейския съюз с обща методология и инструментариум, оповестиха от Териториалното статистическо бюро на Национален статистически институт във Варна.

Получените резултати способстват за оценка на изискванията на живот в обособените страни, структурата и разпределението на приходите на семействата и присъединяване им в обществения живот на страната. Те служат за пресмятане на знаци за беднотия и обществено включване, които са част от общите индикатори на Европейската общественост за следене на напредъка на страните в битката с бедността и обществената изолираност. През 2019 година в самостоятелния въпросник на проучването е включен модул „ Предаване на благосъстоянието сред поколенията, състав на семействата и развиване на приходите “.
В интервала март - май 2019 година 509 определени семейства на територията на област Варна ще бъдат посетени от особено подготвени анкетьори за осъществяване на лични изявленията и попълване на два въпросника - въпросник за семейството и
самостоятелен въпросник, който се попълня за членовете на семейството на 16 и
повече години.

Домакинствата са включени в извадката посредством потреблението на инцидентен асортимент, с който се подсигурява представителността на резултатите. При визитите си в семействата анкетьорите ще се легитимират със служебни карти и дават писмо по отношение на проучването.
В област Варна проучването ще се организира в градовете: Варна, Аксаково, Бяла,
Белослав, Девня, Долни Чифлик, Дългопол, Игнатиево, Провадия и Суворово, както и в
селата: Аврен, Блъсково, Брестак, Булаир, Ветрино, Генерал Кантарджиево, Генерал
Киселово, Генерал Колево, Гроздьово, Долище, Дръндар, Дъбравино, Езерово,
Житница, Здравец, Лопушна, Момчилово, Нова Шипка, Партизани, Приселци,
Пчелник, Разделна, Рудник, Синдел, Стефан Караджа и Цонево.
По данни на проучването „ Статистика на приходите и изискванията на живот “, извършено през 2017 година линията на беднотия за област Варна e 378.58 лева приблизително месечно на разположение от домакинство. Относителен дял на бедните по отношение на линията на беднотия за област Варна е 25.6%.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  11  1 Пешо от Виница (преди 8 часа) Рейтинг: 3967 | Одобрение: 2327 Няма потребност от анкетьори и харчене на непотребни средства. Направо пишете,че 90% са небогати и няма да сгрешите. Останалите 10% са в Общината и обвързваните с тях компании. Напиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР