През март 2019 г. безработицата в САЩ не се е

...
През март 2019 г. безработицата в САЩ не се е
Коментари Харесай

Безработицата в САЩ остава на рекордно ниското ниво от 3,8%

През март 2019 година безработицата в Съединени американски щати не се е трансформирала спрямо февруари и възлиза на 3,8%, съгласно излезлите през днешния ден данни на Департамента по труда. Показателят е малко над историческото 49-годишно рекордно дъно от 3,7%, достигнато предходната есен.

В същото време броят на работните места в американската стопанска система се е нараснал с 196 хиляди души, след растеж от едвам 33 хиляди през февруари, когато повишаването на индикатора бе минимално от септември 2017 година.

Анализаторите чакаха нарастване на броя на работните места със 177 хиляди души и поддържане на безработицата на равнище от 3.8%.

Средното почасово възнаграждение на труда в Съединени американски щати предишния месец се увеличи с 0.1% по отношение на февруари и с 3.2% на годишна база. И двата индикатора забавиха растежа си от февруари, когато първият се повиши с 0.4%, а вторият - с 3.4%, показвайки рекорден ритъм за това десетилетие.

Делът на присъединяване на популацията на страната в работната мощ през март е намалял до 63% от 63,2%, макар че анализаторите не чакат знакът на заетостта да се промени. Средната работна седмица се е повишила до 34,5 от 34,4 часа.

В индустриалния бранш на Съединени американски щати броят на работните места през март е намалял с 6 хиляди, търговците на дребно са понижили личния състав си с 12 хиляди души. В строителния бранш броят им е повишен с 16 хиляди. В бранша на бизнес услугите личният състав се е нараснал с 37 хиляди души, в областта на образованието и опазването на здравето - със 70 хиляди, а във финансовите услуги - с 11 хиляди души.

Броят на новите работните места в частния бранш на Съединени американски щати набъбна предишния месец с 182 хиляди, откакто през февруари се усили с 28 хиляди. Броят на държавните чиновници се е нараснал с 14 хиляди души.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР