През лятото всички искаме да прекарваме повече време навън, да

...
През лятото всички искаме да прекарваме повече време навън, да
Коментари Харесай

11 аромата, с които ще се отървете от комарите

През лятото всички желаеме да прекарваме повече време на открито, да се разхождаме в парка и да се любуваме на зеленината. Но комарите скапват даже и най-хубавите моменти. С тези натурални аромати ще накарате да избягат далеко, с цел да се насладите пълноценно на почивката си.
1. Ванилия Смесете ванилия на прахуляк с бебешко олио в отношение 1:10 и намажете откритата кожа. Също по този начин можете да разтворите есенция от ванилия във вода и да напръскате  си.

2. Етерични масла от анасон, карамфил, босилек и евкалипт Тези  плашат комарите. Разтворете ги във вода и напръскайте към камина или ароматна лампа. Топлината ще разнесе по-лесно мощния мирис. Можете също да потопите топче памук в разтвора и да го поставите на дограмата на прозореца.

3. Клонки от бъз Поставете няколко цъфнали клончета от бъз в стаята си, с цел да не допускате комарите покрай себе си. Бъдете деликатни и не прекалявайте с количеството, тъй като миризмата може да повлияе отрицателно на съня ви.

4. Карамфил Разтворете 5 гр карамфил в чаша вода и сварете за 15 минути. Смесете 5 капки от разтвора с една супена лъжица парфюм и нанесете сместа по тялото си. Така можете да останете най-малко 2 часа на открито, без да се притеснявате от ухапвания.

5. Хвойнови клончета Ако сте си запалили огън навън, само че се притеснявате от комарите, просто използвайте няколко клончета от хвойна за разпалки. Ароматът им няма да допусне насекомите покрай вас.

6. Кедрово масло Миризмата му държи далеко освен комарите, само че и всевъзможни мухи или даже хлебарки.

7. Сварен култивиран чай Никое насекомо няма да допре лицето ви, в случай че го миете с вода от култивиран чай. Трябва да сварите един филиз в 1,5 л вода и да оставите да се накисне за към 20 минути.

8. Маргаритка Пиретрум далматински или просто маргаритка е познато средство против комари. Изсушените цветове, стъбла и листа на растението могат да се смелят на прахуляк и по този метод да окажат въздействие върху нервните кафези на насекомите. Можете да разнесете малко количеството от сместа из стаите в жилището си или към къщата си.

9. Сварени треви В предишното хората са сварявали плевелите или тревите от градината, с цел да изгонят комарите и други кръвосмучещи инсекти. Поставете един филиз накълцани треви в 1.5 л вода и ги сварете три пъти, тъй че да се получи разтвор с жълтеникав цвят. Измийте лицето и ръцете си с течността.

10. Листа от босилек Можете да употребявате листата и цветовете на босилека като ги поставите в стаята си или натъркате кожата си с тях.

11. Сварете олио, оцет и шампоан За да създадете първокласен репелент против комари или мухи, ще ви трябват готварско олио, оцет и шампоан. Смесете равно количество от трите съставки и ги разбъркайте, до момента в който се получи бяла пяна. Можете да напръскате тялото си със сместа или да я оставите в отворен съд.
Оцетът плаши насекомите,  прикрива острата миризма, а олиото е съществена съставна част на всеки крем. Репелентът е безвреден за деца и няма остра миризма.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР