През лятото разпространението на коронавируса ще намалее още, но ще

...
През лятото разпространението на коронавируса ще намалее още, но ще
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: COVID-19 намалява, но има риск от други инфекции, хигиената е важна

През лятото разпространяването на ковид ще намалее още, само че ще има риск от други инфекции. Личната хигиена и миенето на ръцете са от основно значение за предотвратяване от заразяване, съобщи микробиологът проф. Тодор Кантарджиев пред NOVA NEWS.

„ Лятно време COVID-19 понижава. Ще намалее още по-сериозно. Трябва да сме наясно какво ще вършим идващите месеци. Това е работата на държавните институции – да взима ограничения сега и да предугажда какво би трябвало да се прави за в бъдеще. Коронавирус изобщо не си е отишъл в нашата страна. В момента опасността за нашето общество са други инфекции, присъщи за сезона”. Това съобщи микробиологът проф. Тодор Кантарджиев в предаването “Денят на живо” по NOVA NEWS.

По отношение на предпазването от Омикрон той беше безапелационен – персоналната хигиена и миенето на ръцете са от основно значение. „ Разумният човек прави няколко неща – едното е хигиената на ръцете. Голямото разпространяване на риновирусите се дължи на занижената хигиена на ръцете. Нормалният човек – европеец – би трябвало да си мие ръцете по към 12 пъти дневно. На това би трябвало да учим и децата да го правят”, безапелационен е той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР