През лятото повечето стайни растения се изнасят или на балкона,

...
През лятото повечето стайни растения се изнасят или на балкона,
Коментари Харесай

Какво задължително правим, когато прибираме цветята от градината и балкона вкъщи?

През лятото множеството стайни растения се изнасят или на балкона, или в градината на сенчесто място. Това е чудесно за растенията – те се усещат чудесно на пресен въздух. Есента обаче към този момент дойде и е време да приберем красивите цветя още веднъж у дома. Тази смяна няма по какъв начин да не се отрази. След към месец на закрито някои от цветята няма да наподобяват толкоз добре.

Това обаче не би трябвало да ви тормози, тъй като е изцяло естествено. Например на камелията и папратите може да стартират да им капят листата. Има обаче няколко неща, които би трябвало да извършите наложително, когато прибирате цветята на закрито.

Първо ги проверете доста подробно за инсекти и вредители. Почти всяко второ растение ще е нападнато на листни въшки.

За да ги премахнете, би трябвало да „ изкъпете “ растението с душ с хладка вода. Може да употребявате и малко количество разтвор от сапун. За да сте сигурни по какъв начин реагира растението на сходен разтвор, натъркайте едно – две листа и вижте по какъв начин ще се отрази това като цяло след към час.

Второ, внимавайте дали листата на цветята ви падат откакто сте ги пренесли вътре. Най-честата причина за това е дефицитът на слънчева светлина, въпреки всичко дните към този момент са по-къси. Друга допустима причина е, че цветята са сложени на течение. Хладният въздух не е добър другар на растенията, бъдете сигурни, че те няма да бъдат атакувани от него всякога, когато се отвори врата или прозорец. При капене на листа е хубаво да подрежете растението.

Отстранете всички слаби клончета, само че не би трябвало да премахвате повече от една трета от листната маса на растението.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР