През лятото Пирин смени курса. След като през сезон 2021/22

...
През лятото Пирин смени курса. След като през сезон 2021/22
Коментари Харесай

Намръщеният юбилей за Пирин

През лятото Пирин смени курса. След като през сезон 2021/22 тимът, който имаше сериозен бюджет, само че не впечатли и бе в долната половина на таблицата, средствата бяха понижени. И въпреки всичко имаше възторг, че новата акция ще е по-добра. Те обаче бързо се изпариха и в един миг изглеждаше, че орлетата са на автопилот. Заредените с упования ветерани Светослав Дяков и Станислав Манолев прекратиха кариерите си и получиха високи постове. Първият бе назначен за механически шеф, а вторият напряко седна на президентския стол. Оказа се обаче, че и тук важи сентенцията, че едно е с фланелка на терена, а напълно друго с риза в офиса...

Едва заели новите си постове, на двамата им се наложи да вземат решение комплициран проблем, а от резултатите излиза, че не са се справили. Още при започване на подготовката се стигна до разлъка с треньора Радослав Митревски. Така в най-важния интервал отборът се движеше без ватман, а заниманията се водеха от... Дяков и тогавашния състезателен шеф Петър Михтарски. Последният не одобри оферти му треньорски пост и напусна клуба... Едва в седмицата на старта на сезона Пирин бе поверен на неопитния като старши Красимир Петров, макар че в Благоевград им трябваше човек, който да пипа с твърда ръка.

В началото орлетата играеха нелош футбол, само че по една или друга причина, в това число брутално рязане от съдиите, изпуснаха куп точки, откакто са повели в резултата. Това повлия на състава, който последователно и трайно влезе в дупка. Защитата бе прекомерно пропусклива, а нападението в един миг тотално изключи, като в 4 следващи мача не бе маркиран гол. Феновете емнаха треньорския щаб, а както се споделя, " принудително красота не става ".

Но в Пирин нямаше и материал - школата не бълва играчи като преди години, по тази причина в състава бе цялостно със остарели пушки от академията, които към този момент рядко гърмят. Отделно от това от централната ос на миналогодишния тим бяха махнати два значими детайла - Дяков, който държеше центъра, и Манолев, който действаше пред него и измисляше офанзивите. И по този начин от две значими фигури на терена, се появиха такива в офиса, само че там те нямаха тежест... А зад двамата имахме " счупени детайли " - някогашните капитани на националния тим Николай Бодуров и Петър Занев, които постоянно бяха в лазарета, а положителните им дни на терена от дълго време бяха в историята.

Съблекалнята, цялостна с тартори, също бе изпусната и след провалянето с 1:3 от Ботев Пловдив стана ясно, че идва време разделно. Тогава трябваше да го отнесат част от играчите, само че багажа от съблекалнята си събра треньорът. Светослав Дяков краткотрайно застана на поста, само че след домакинския позор против Септември Сф (1:4) той освободи всички позиции... Назначен бе Христо Янев, при който се видя някакъв напредък, само че ще бъде ли задоволителен той?

Мъката бе и отвън терена. Стигна се до там да бъдат анулирани празненствата във връзка вековния празник. Да, той бе навъсен, само че наложително трябваше да бъде маркиран. Добре, че почитателите се взеха в ръце и сами проведоха празненство. Но ентусиастите няма по какъв начин да извадят Пирин от кадровата и игрова рецесия.

След края на акцията пристигна закъснялото рязане до кокал. Освободени бяха Николай Бодуров, Станислав Костов, Китан Василев, Юлиян Попев и Емил Янчев. Радослав Цонев напусна и отиде в Арда, което отваря дупка в центъра на терена. Петър Занев пък окачи бутонките на пирона и бе назначен на поста основен управител.

Дано през новата година към този момент всичко е друго и в позитивна тенденция, Манолев е посъбрал опит, а Занев работи уверено. Иначе за Пирин напролет няма да има изплъзване. При проваляне, каквото се задава на хоризонта, е по-добре сядане на масата и чертаене на дълготраен проект. Иначе всичко останало е пари, хвърлени напразно.

БАРОМЕТЪР

Нагоре

Иван ТАСЕВ

Донякъде той бе ярък лъч в състава на Пирин. Рожба на школата на клуба Иван Тасев направи положителни неща. Той игра доста мощно против ЦСКА на " Армията " и вкара майсторски гол. Разписа се още един път - при срамното проваляне с 1:4 от Септември Сф.

Фланговият нападател обаче има още доста върху какво да работи. Върху представянето му се отрази фактът, че напролет бе контузен. Той би трябвало да усъвършенства физиката си, да влиза по крепко в единоборствата, да бъде по-решителен.

В края на есента на положително равнище бе и халфът Радослав Цонев, който си подсигурява трансфер в Арда.

Надолу

Николай БОДУРОВ

Не бе познатият водач на терена. Личеше, че не е в добра спортна форма. Затова и постоянно влизаше в лазарета. Още Красимир Петров искаше да му покаже вратата, само че раздялата бе отсрочена за след края на есенния полусезон.

Иначе съвсем всички футболисти на Пирин могат да намерят място в тази рубрика. Точно заради това и чистката в състава бе голяма, като имаше освободени чужденци още по време на акцията. За отбелязване е, че опитни нападатели като Станислав Костов и Преслав Йорданов означиха по едвам два гола за цяла есен.

ПИКЪТ

17 юли 2022 година, 2-ри кръг:

ПИРИН БЛ - ФК ЦСКА 1948 Структурни фондове 1:1

В този дуел Пирин заслужаваше да стигне до успеха против конкурент, който в хода на полусезона разкри силата си. Орлетата отриха рано посредством Преслав Йорданов, само че в добавеното време на мача столичани получиха дузпа, осъществена от Ивайло Чочев. Въпреки това домакините можеха да стигнат и до успеха, в случай че не бе свирката на основния арбитър Димо Димов. На стадион " Христо Ботев " той ритуално отряза главата на орлетата, а големи искания към него имаха и от щаба на гостите.

В последния есенен дуел Пирин изрично надигра последния в класирането Спартак Варна и взе глътка въздух.

ПАДЕНИЕТО

24 октомври 2022 година, 15-и кръг:

ПИРИН БЛ - СЕПТЕМВРИ Структурни фондове 1:4

Това бе първият мач на орлетата след раздялата с Красимир Петров. На треньорския мостик застана Светослав Дяков - а неговият дебют като старши бе и бенефис. Срамно 1:4 от различен закъсал отбор посред " Христо Ботев " пристигна допълнително на шефа, който незабавно след дуела напусна всички заемани постове.

На терена зелено-белите бяха разнасяни като пръскачка из лозе от противника. И напълно разумно столичани се отдръпнаха на отмора с преднина, а през втората част напряко го смазаха - водеха с 4:0, преди в заключителните секунди Иван Тасев да се разпише.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР