През лятото, особено докато сте на морето, влажността на въздуха

...
През лятото, особено докато сте на морето, влажността на въздуха
Коментари Харесай

Ето какво причинява ВЛАЖНИЯТ въздух на кожата ви

През лятото, изключително до момента в който сте на морето, влажността на въздуха се усилва доста. Това води до по-тежък и сложен за вдишане въздух и възприятието, че непрекъснато сте мокри.

Освен всички тези неща, влажносттаяя на въздуха може да се отрази и на кожата ви.  Ето какво би трябвало да знаете за това и по какъв начин да се погрижите добре за себе си, когато на открито влажността на въздуха доближава 90%:

Какво може да аргументи влажният въздух:

Пъпки и черни точки - Прекомерното изпотяване може да докара до задръстване на порите, което прави кожата по -податлива на черни точки и пъпки. Мазната и склонна към акне кожа страда най-вече в този случай.

Топлинен обрив - Той поражда, когато потните канали са блокирани, което води до дребни червени подутини, които са сърбящи и неуместни. Топлинният обрив нормално избледнява, когато се остави кожата да се охлади.

Анхидроза - Екстремната мокрота може да докара до затваряне на потните канали. Кожно положение, известно като анхидроза, поражда, когато човек не може да се поти. Следователно потните жлези не могат да работят вярно, което води до кожни проблеми, свързани с топлината. 

Как да се погрижите за кожата си:

Почистване - Най -добрият метод да помогнете на кожата да диша при висока мокрота е да осигурите подобаваща рутина за разчистване. Изберете почистващ препарат, който ще обезпечи положително разчистване на порите дружно с лек ексфолиращ резултат.

Тонизиране - Използването на тонер, незабавно след почистването, ще балансира рН на кожата, добавяйки освежаващи и хидратиращи резултати.

Овлажняване - Въпреки че в атмосферата участва висока мокрота, въпреки всичко е доста значимо да употребявате лек овлажнител, който ще обезпечи добра хидратация на кожата.

Защита - И най-после, слънцезащитният крем е наложителен за отбрана на кожата от нездравословното влияние на ултравиолетовите лъчи.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР