През лятото на 2016 г. Доналд Тръмп изоставаше в социологическите

...
През лятото на 2016 г. Доналд Тръмп изоставаше в социологическите
Коментари Харесай

Тръмп иска повторение на 2016-а в една много по-различна година

През лятото на 2016 година Доналд Тръмп изоставаше в социологическите изследвания. Когато времето изтичаше, той смени управителния екип на своята акция, само че не и непостоянното си държание.

Четири години по-късно и посред различен летен спад Тръмп се надява, че сходна смяна в акцията ще му помогне да тръгне по пътя към нова победа от изоставаща позиция през ноември, този път против демократа Джо Байдън.

Има обаче голям брой аргументи, заради които 2020 е доста по-различна кампанийна година за Тръмп.

Основната от тях е ситуацията на самия Тръмп. През 2016 година Тръмп участваше в конкуренцията като новобранец, като някой, който може да извърши метаморфоза във Вашингтон и да внесе бизнесменска съобразителност във федералното държавно управление. Сега той е началник на изпълнителната власт във Вашингтон във време на изключителни национални рецесии и се сблъсква с извънредно негативни оценки от американците за метода си на справяне с пандемията от Ковид-19 и отговора си на разглеждането на расовите проблеми в страната.

Според някои републиканци въпросът, на който е належащо да се обърне внимание, не е по какъв начин се ръководи акцията на Тръмп. Въпросът е самият Тръмп.

" Проблемът на тази акция е, че президентът отблъсква толкоз доста хора, че обсегът на електората, който тя може да притегли, рисково става прекомерно дребен за реализиране на победа ", сподели републиканецът Брендан Бък, съветвал някогашния ръководител на Камарата на представителите Пол Райън. " Докато това не се промени, положителното ръководство на акцията ще бъде неефективно. "

Наистина Тръмп постоянно наподобява в дисонанс с множеството американци през последните месеци. Той едвам не разгласи победа над пандемията от ковид в миг, когато заразяванията започнаха внезапно да се усилват в нови огнища в страната, в това число в щати като Флорида, Тексас и Аризона, където той се радва на мощна поддръжка. Той прояви слаб съответен интерес към промяна на полицията след гибелта на чернокожи американци и вместо това концентрира огромна част от силата си върху отбрана на мощното подчертаване на паметниците на Конфедерацията.

Президентът и съветниците на неговата акция споделят, че имат опит в това, борейки се против " силите на върхушката ", които не отразяват обсега на самопровъзгласеното от Тръмп " безмълвно болшинство " от поддръжници. Те неведнъж показват социологическите изследвания от 2016 година, които посочваха, че Тръмп е напът да загуби от своята съперничка - демократката Хилари Клинтън.

В частни диалози обаче предизборният щат на Тръмп и външни съветници признават, че ситуацията на президента е много тежко и няма признаци да се усъвършенства. Кампанията е разтревожена за поддръжката й измежду умерените републиканци и самостоятелните, дамите от предградията и по-възрастните бели гласоподаватели - все групи, които могат да се усещат комфортно с Байдън, който беше един от най-ценстристките демократи в конкуренцията през 2020 година

Смяната в сряда на ръководителя на акцията Брад Парскейл беше най-ясното самопризнание на предизборния щаб, че напъните на Тръмп за преизбиране имат потребност от сериозна корекция.

Парскейл, чиято роля към този момент беше понижена, беше сменен от опитния републикански кадър Бил Степиън.

Някои републиканци приветстваха смяната, само че споделиха, че тя би имала смисъл единствено в случай че е сигнал за начало на една реформирана акция.

" Пренастройките са значими в акциите, доколкото се възползваш оптимално от новото начало ", сподели старши политическият пълководец в Търговската камара на Съединени американски щати Скот Рийд. Той сподели, че акцията има потребност както от " ново и по-добро равнище на дисциплинираност в посланията, което включва администрацията на Белия дом ", по този начин и от сериозна тактика за колебаещите се щати.

Първоначално се предполагаше, че предизборният уред на Тръмп за 2020 година ще бъде огромното преимущество, което той не е имал преди четири години, когато потегли да се бори за президент с дребна група неопитни съветници. Той стартира акцията за своето преизбиране скоро след встъпването си в служба, като притегли по-опитни републикаци и натрупа внушителна банкова сметка за реклами и действия на място.

Предполагаше се, че тези запаси ще се употребяват за рекламиране на мощната стопанска система, на която Тръмп планираше да разчита в своята акция за изборите през ноември. Вместо това акцията приканва гласоподавателите да останат правилни на Тръмп при икономическия спад, който съпътства пандемията. Кампанията също по този начин мощно държи на едвам прикритата расова изразителност, употребена от Тръмп след митингите в цялата страна поради полицейската свирепост към чернокожите американци, предупреждавайки за заплаха от принуждение в градовете с огромно малцинствено население.

Кампанията също по този начин се стреми да предприеме внушителна офанзива против Байдън, който е прочут на доста американци след осемте си години като вицепрезидент и е по-харесван от Клинтън.

След като месеци наред се опитваше да показа Байдън като " задремал " и минал най-хубавата си възраст, Тръмп е призоваван от съветниците си да предприеме две съществени офанзиви: да упрекна Байдън, че е мек към Китай и да обрисува някогашния вицепрезидент като марионетка на демократичните демократи макар по-умерената му известност.

Отслабеното състояние на Тръмп в действителност се посреща с наслада от демократите, които преглеждат в частност метода му към пандемията като мотив в поддръжка на техните изказвания, че са " предупреждавали за това ", имайки поради един президент, който те от дълго време упорстват, че не е на нужното равнище, с цел да заема поста в Овалния кабинет. Мнозина в партията обаче споделят, че към момента са уплашени от разстройващата победа на Тръмп преди четири години и внимават да не одобряват прекомерно оптимистично настоящето политическо положение.

При дребното на брой значими предизборни прояви тази година поради рестриктивните мерки поради пандемията, предизборният щаб на Байдън е изцяло наясно, че трите диспута тази есен евентуално ще имат изключително огромна значимост.

А подкрепящият Байдън суперкомитет за политическо деяние " Приоритети за Съединени американски щати " предвижда тази седмица, че в случай че поддръжката за Байдън измежду белите гласоподаватели от работническата класа спадне с едноцифрено число или в случай че има леко намаляване на изборната интензивност измежду гласоподавателите от малцинствата през ноември, това може още веднъж да наклони везните в конкуренцията в интерес на президента.

" Макар данните несъмнено да са окуражаващи за демократите, ние не сме завършили и към момента имаме да вършим още работа, с цел да запазим, да съхраним завоеванията, които сме постигнали ", сподели ръководителят на " Приоритети за Съединени американски щати " Гай Сесил.

Кое е единственото неясно нещо, което дава убеденост на демократите? Вероятността, че самият Тръмп няма да се промени, даже в случай че шахматните фигури към него го създадат.

" Като следя неговото държание, стигам до заключението, че той наподобява на човек, който отхвърля да пита за посоките ", сподели ръководителят на Камарата на представителите Нанси Пелоси.

Джули Пейс от Асошиейтед прес / Българска телеграфна агенция
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР