През летния сезон кражбите от домове през отворени прозорци и

...
През летния сезон кражбите от домове през отворени прозорци и
Коментари Харесай

Повече обири на домове през отворени прозорци

През летния сезон кражбите от домове през отворени прозорци и балконски порти зачестяват, по данни на полицията в София, съобщи Българска национална телевизия.

Грабежите се правят даже когато хората са в жилището си.

Разкриваемостта на този вид обири се е нараснала с към 2% по отношение на предходната година, осведомят от Столичната дирекция на вътрешните работи.

Голяма част от крадците остават традиционалисти в методите си - проникват посредством прозорци или през входната врата, която разрушават или отключват. Има и друга категория нарушители, споделя действен служащ от Столичната дирекция на вътрешните работи. 

По думите му крадците от време на време са изобретателни и доста смели. Проникват на мястото, на адреса, в който желаят да обхванат, през други жилища, през тавански пространства. Това е обвързвано с техническа подготовка и с познаване на самия регион. Ефектни способи на задържане има тогава, когато информацията до полицията е била своевременна, служителите на реда са били готови и надлежно в действителност са влезнали в метода на мислене на тези хора. 

Преди да " нанесат удар " крадците нормално следят набелязания адрес. От полицията поучават хората да бъдат бдителни за всичко извънредно, което се случва към дома им.

Може на пръв взор да наподобява занимателно, само че това е един от старите и изпитани способи на крадците да ревизират дали сте в дома си. Обикновено поставят бисквитата под изтривалката на входната врата. Ако на идващия ден тя е строшена, значи домът е населен. Ако е цяла - те са подготвени за деяние.

" Говорим за хора с невисок обществен статус, които нямат никакви морални или каквито и да било спирачки да извършат тези неща. Те в действителност стават по-нагли - не се интересуват дали хората са си в жилището и така нататък Просто го вършат ", предизвестяват от полицията.

Бъдете бдителни и виновни за имуществото си, както и пред кого обявявате, че няма да сте в дома си за прочут интервал от време, поучават още от полицията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР