През летните месеци юли и август от медицинска лаборатория ЛИНА

...
През летните месеци юли и август от медицинска лаборатория ЛИНА
Коментари Харесай

В „ЛИНА”: От пакет анемия до изследвания за спортуващи и хора с наднормено тегло

През летните месеци юли и август от здравна лаборатория „ ЛИНА ” оферират на пациентите 6 профилактични акции с проучвания на понижени цени. Така от „ ” предизвикват ранната предварителна защита на най-разпространените болести. 

Кампаниите важат в независимите филиали на лабораторията в област:  като авансово записване или направление от доктор не са нужни. Таксата венепункция е 2 лева

 

Профилактични акции юли – август 2021 

 

Основни биохимични индикатори : кръвна захар, пикочна киселина, холестерол, HDL-холестерол, LDL-холестерол, VLDL-холестерол, триглицериди, общ белтък, албумин, общ билирубин, пряк билирубин, АсАТ, АлАТ, Акционерна фирма (алкална фосфатаза), ГГТ (гамаглутамилтрансфераза), калий (К), натрий (Na), хлориди (Cl), калций (Ca), фосфор (P) на понижена обща цена от 55,50 лева на 20,00 лева. 

Тези разбори дават информация за положението на бъбреците, черния дроб, равнищата на положителния и неприятния холестерол и електролитния баланс на организма. Препоръчително е да се правят заран, на гладно.

 

Коронавирус - диагностичен панел : цялостна кръвна картина (16 показателя), Рош Elecsys Anti-SARS-COV-2 скрининг (IgM+IgG), феритин, D-димер, C-реактивен протеин, LDH на понижена обща цена от 66,00 лева на 43,00 лева. 

Изброените проучвания насочват дали в организма на човек протича инфекциозен развой или нараснало тромбообразуване. Включен е и скрининговият тест Рош Elecsys Anti-SARS-COV-2 (IgM+IgG ), чийто резултат се показва като позитивен или негативен. Тестът е подобаващ както за удостоверение на прекарана, по този начин и при подозрение за коронавирусна зараза (безсимптомна форма или с неубедителни признаци за COVID-19 и негативен PCR тест). Той би трябвало да се прави най-малко седмица от началото на признаците като оптималната сензитивност на теста се реализира след 14 дни от началото на инфекцията.

  

Грижа за сърцето : хомоцистеин, креатинкиназа (KK), креатинкиназа - MB секта, С-реактивен протеин на понижена обща цена от 64,00 лева на 43,00 лева. 

Хомоцистеинът е маркер, чиито нараснали равнища се свързват с увеличен риск от увреждане на съдовите стени, водещо до нараснало тромбообразуване, до сърдечно-съдови и мозъчни произшествия. Показателите креатинкиназа и нейната секта MB, могат добре да ориентират за  увреждане на сърдечния мускул, настъпило вследствие на инфаркт, миокардит и други сърдечни болести. C-реактивният протеин насочва дали в организма има инфектиране. 

При проучване на хомоцистеин, би трябвало да се има поради, че неговите равнища могат да бъдат повлияни от недостиг на някои витамини като В12 и фолиева киселина. Активно физическо натоварване, спорт, мускулни контузии и инжекции могат да доведат до покачване на общата креатинкиназата, несвързано със сърдечна увреда.  

 

Щитовидна жлеза – скрининг : FT3, FT4, TSH на понижена обща цена от 36,00 лева на 18,00 лева Нивата на тези хормони демонстрират дали има отклоняване във функционалността на щитовидната жлеза. Препоръчително е да се изследват заран, на гладно, преди приема на кафе и питиета, съдържащи кофеин.

 

Пакет анемия : цялостна кръвна картина (16 показателя), желязо, желязосвързващ потенциал (ЖСК ), трансферин, Витамин В12 на понижена обща цена от 40,00 лева на 23,00 лева

Профилактичната акция е както за възрастни, по този начин и за деца. Тя е подобаваща  за всички, които страдат от анемия / ниски нива на хемоглобин и червени кръвни телца /, за уточняване на нейния тип. Включените в нея изследвания могат да отдиференцират дали се касае за желязодефицитна анемия, анемия при хронични болести, наследствени анемии или е  резултат  от недостиг на витамин В12. 

Препоръчително е най-малко две седмици преди проучването да не са одобрявани лекарствени препарати и добавки, съдържащи желязо и витамин В12.

Желателно е резултатите да бъдат съветвани със съответния експерт, който правилно да ги интерпретира, и  при нужда да насочи пациента за спомагателни уточняващи проучвания. 

 

Пакет фитнес : цялостна кръвна картина (16 показателя), холестерол, HDL-холестерол, LDL-холестерол, VLDL-холестерол, триглицериди, АсАТ, АлАТ, ГГТ, креатинкиназа, LH, Estradiol, Prolactin, Testosterone, free Testosterone (Testosterone и SHBG), 4 Андростендион на понижена обща цена от 133,00 лева на 68, 00 лева. 

Тази акция е както за хора, които спортуват, по този начин и за такива, които имат проблеми с килограмите. В нея е включена цялостна кръвна картина (основа на всяка профилактика), проучвания за мастната обмяна, положението на черния дроб и хормони, които в една или друга степен имат отношение към тежестта. 

Сред хормоните има свободен тестостерон, който дава визия за равнищата на биологично дейния тестостерон. Важно е да се знае, че той не се въздейства от измененията в концентрациите на белтъците в организма, което може да настъпи при разнообразни патологични или физиологични процеси или банкет на някои лекарства. Затова определянето на свободен тестостерон е по-информативно от общите му концентрации.

*При дамите LH и Estradiol се изследват от 3-ти до 5-ти ден от менструалния цикъл. Употребата на глюкокортикоидни препарати, някои антибиотици, естроген съдържащи лекарства или хранителни добавки, могат да повлияят резултатите за някои полови хормони.

 

Медицинска лаборатория „ ” е първата в страната, която вкара месечни профилактични акции с грижа за пациента. Те важат в независимите ѝ филиали в област

 

 

* обява

 

 

 

 
--> --> --> -->

Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР