През изтеклото денонощие цената на падна с почти 10% и

...
През изтеклото денонощие цената на падна с почти 10% и
Коментари Харесай

За изтеклите 24 часа курсът на биткойна се срина с 10%

През изтеклото денонощие цената на падна с съвсем 10% и доближи равнище от $32,8 хиляди . Информацията бе доказана от криптовалутата борса Coindesk, която прави непрестанен мониторинг на съвсем всички цифрови валути. Причината за случилото се не е известна, а Bloomberg допуска, че това е реакция на извършената от ФБР интервенция, в границите на която бяха проследени криптовалутните транзакции на хакерската група Colonial Pipeline.

През изтеклите към месец и половина цената на биткойна падна двойно. По време на огромния пик водещата криптовалута се търгуваше на равнище $63,5 хиляди. След днешния спад пазарната капитализация на биткойна слезе до $620 милиарда, и изгуби своя трилионен статут.

Bloomberg заяви още, че сривът на главната криптовалута става на фона на проникването в криптопортфейла на един от хакерите, които нападнаха нефтената компания с мощен рансъмуер. Компанията се принуди да заплати претенции откуп в биткойни, само че ФБР съумя да наблюдава транзакцията, да подбере паролата към този портфейл и да конфискува биткойни за  $2,3 милиона. Според изданието, това е подкопало доверието към биткойна, тъй като управляващите са съумели да проследят това, което към сегашен ден се считаше за непроследимо.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР