През изтеклите дни различни медии неспирно показват как осъдената на

...
През изтеклите дни различни медии неспирно показват как осъдената на
Коментари Харесай

Помилване за Иванчева?! Тогава и за всички майки-затворнички

През изтеклите дни разнообразни медии безспирно демонстрират по какъв начин наказаната на 6 години затвор някогашна кметица на „ Младост ” Десислава Иванчева влиза в пандиза. Популисти  веднага превзеха ефира с апели тя да бъде помилвана. На какво съображение?!

Няма да разясня юридическия проблем, с цел да не насърчавам така и така върлуващото незаконосъобразно злословене на съда. Решенията на магистратите би трябвало да се почитат и е по този начин във всяка правова страна.

Като майка съчувствам на затворничката Иванчева, допускам, че всяка естествена жена изпитва такава съпричастност.



Но... непретенциозно ще си разреша да предложа: в случай че Иванчева бъде помилвана тъй като е майка на невръстно дете, то дано тази мярка да бъде приложена и за всички други затворнички-майки.

Иначе е изцяло голословен воят, който избрани кръгове у нас надават в нейна поддръжка.

Припомням, че Върховен касационен съд се произнесе по съществуващите обстоятелства по този начин:

Върховният съд " изменява " въззивната присъда на Апелативния профилиран углавен съд, като понижава наложените санкции на Иванчева, Петрова и Дюлгеров, както следва:

Наказанието на Десислава Иванчева се понижава от 8 на 6 г. лишаване от независимост, санкцията от 15 000 лева става 12 000 лева

Тя няма да може да заема държавна или общинска работа, обвързвана с господарски пълномощия и я лишава от правото да упражнява специалност и активност в държавни и общински институции, институции и предприятия за по 8 година, а не както постанови АСНС - за 10 година

Присъдата на Биляна Петрова е понижена от 7 година на 5 година, ще би трябвало да заплати санкция от 10 000 лева, а не 12 000 лева, и за по 7 година няма да може да работи на висок пост в държавна или общинска работа. Първоначално Петрова бе наказана да не прави това за 9 година Върховен касационен съд дефинира и първичен общ режим за изтърпяване на наказването отнемане от независимост.

На подсъдимия Петко Дюлгеров се дефинира затвор от 4 година, вместо досегашните 6 година, санкцията от 10 000 лева е понижена на 8000 лева, а лишаването от права по чл.36, т.6 и т.7 от Наказателния кодекс (за заемане на управнически длъжности) от по 8 година се понижава на по 6 година Съдът му дефинира първичен общ режим на изтърпяване на наказването.

Решението на Върховен касационен съд е дефинитивно.

Всичко останало е прахуляк във вятъра.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР