През изминалото денонощие още 29 български граждани, които са на

...
През изминалото денонощие още 29 български граждани, които са на
Коментари Харесай

Близо 40 българи са потърсили помощ в посолството в Индонезия заради изригващия вулкан в Бали

През миналото денонощие още 29 български жители, които са на отмора на остров Бали, са се свързали с спешния щаб в посолството ни в Индонезия, оповестиха от външно министерство. До този миг българите, които са уведомили задачата ни, че се намират на острова, са 39. Те са в сигурност и се намират в хотелите, в които са отседнали.

На Бали стартира евакуация на туристите след изригването на вулкана Агунг. Към този миг няма български жители, които да потърсили подпомагане от бюрото за европейски жители на интернационалното летище в Бали, което беше затворено през вчерашния ден.

Българско семейство с дете е прекарало няколко часа на аерогарата и след намесата на консула ни в Джакарта Александрина Гигова са отпътували към летището в Сурабая (Източна Ява), откъдето ще вземат полет за България. Други двама български жители, чийто полет е бил анулиран, също са били пренасочени към летището в Сурабая. Те ще отпътуват към Сингапур, а оттова – за България.

По информация на посолството интернационалното летище на острова остава затворено и в идващите 24 часа – до 7 ч. на следващия ден сутринта (местно време).

До този миг група от 10 български жители, които са на отмора на острова, се беше свързала с задачата ни в Джакарта, с цел да осведоми за местонахождението си. Те се намират надалеч от зоната на вулкана и са в сигурност в хотела, в който са отседнали.

Българското посолство следи обстановката на о. Бали и е в непрекъснат контакт с българите, за които има информация, че обитават понастоящем в региона. Кризисният щаб към задачата е разполагаем на българските жители непрекъснато. В случай на потребност от подпомагане или нужда от настояща информация за ситуацията на о. Бали те могат да се свържат с задачата ни в Индонезия на тел. + 62 21 390 4048 или на денонощния дежурен тел.: +62 811 932200.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР