През изминалото денонощие, на територията на община Враца скоростта на

...
През изминалото денонощие, на територията на община Враца скоростта на
Коментари Харесай

Дежурни екипи продължават отстраняването на щетите, нанесени от ураганния вятър във Враца /снимки/

През миналото денонощие, на територията на община Враца скоростта напразно доближи пориви от 30 м./с.
На 21 декември бе основана организация сред специалисти от локалната администрация, чиновници на Оперативна програма „ БКС “, звената „ Инспекторат “ и „ Улично осветяване “, както и представители на Пожарна сигурност и отбрана на популацията, с цел да бъде осъществен оглед и да се отстранят вредите. Сред по-сериозните проблеми бе паднал дирек на уличното осветяване в региона на „ Крайречен бул. “ и прекършено дърво до учебно заведение „ Св. Св. Кирил и Методий “, като и на двете места вредите са отстранени от дежурните екипи.
Успоредно с това и досега БКС и „ Улично осветяване “ отстраняват паднали дървета и възвръщат уличното осветяване, на местата, където е прекратено, в следствие от буреносния вятър.
През миналото денонощие е паднала покривната структура на частен парцел, намиращ се на ул. „ Борис Коцев “, като е и компрометирана настилката на игрището в ж.к. „ Сениче “. Екип на комуналното сдружение отстрани от уличното платно панелите от покрива, а на футболното игрище е осъществен оглед от представители на фирмата-изпълнител, като настилката ще бъде възобновена.
В региона на площад „ Христо Ботев “, където е ситуиран Коледният базар, е нарушена структурата на елхата, а оградните пана на шадравана са мощно компрометирани. До края на деня, чиновници от Оперативна програма „ БКС “ ще стартират действия по тяхното възобновяване.
До момента няма подадени сигнали от обитаемоте места в община Враца за съществени вреди от ураганния вятър или за бедстващи хора.
С оглед влошената метеорологична конюнктура, Община Враца моли жителите да се движат с нараснало внимание, поради заплаха от падащи предмети от покриви на здания. Дежурните екипи ще продължат работа, а сигнали ще бъдат одобрявани на телефон:0885118857.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР