През изминалия уикенд 35 доброволци направиха почистваща акция с 3

...
През изминалия уикенд 35 доброволци направиха почистваща акция с 3
Коментари Харесай

Приятели на морето“ спасиха плаж Романтика от над 300 кг пластмаса

 През миналия уикенд 35 доброволци направиха почистваща акция с 3 лодки по вода на плаж Романтика и изнесоха над 300 кг. боклуци пластмаса и метал. Акцията бе проведена от Морски клуб " Приятели на морето “ в партньорство с школа по изкуства " Дедал “ и Пауър Джъмп, оповестиха уредниците на положителната самодейност. 

И трите организации имат отношение към околната среда и морето по друг метод, което ги сплотява в идеята да поддържат имиджа и пространствата в морската ни столица, в това число и плажовете, чисти и красиви. За задачата трите организации дружно с фондация МЕЙДЕЙ сплотяват напъните си в партньорска активност през 2020 година, с цел да включат града ни в дългогодишната платформа за възстановяване на обществени пространства Място България.  

Организаторите споделят, че " афишират война на отпадъците “ по няколко аргументи. " Най-очевидната от тях е екологична, причиняваща замърсяването на природата и нарушаването на разнообразни еко-системи със замърсяването. – споделя Дарина Иванова, уредник на събитието. – Здравната и естетичната обаче също не са за подценяване. Замърсяването с пластмаса на морето и плажовете води до съществуването на микро-пластмаса, която става част от почвата, водите и храните ни, надлежно има директно отражение върху нашето тяло и здраве. А съществуването на боклуци в околната среда – както измежду природата, по този начин и в градските пространства автоматизирано загрозява даже най-екзотичните и приветливи кътчета. “

Конкретната акция с лодки идва като поддръжка на Варна във включването ѝ в самодейността " Искам да съм потребен. Рециклирай ме “ и поставената цел до края на годината градът ни да е събрал един звук рециклируеми боклуци, против които междублоковото пространство на съветските блокове в квартал Христо Ботев получава облагородена зона с футболни порти, тенис маса и пейки. Координатор на самодейността за Варна е фондация Мейдей, която интензивно работи с локалните поданици в квартала и наблюдава тяхната интензивност в разделното събиране на пластмаса за " откупуване “ на спортните уреди. 

Всички начинания и действия по стратегия Място България през 2020 година се случват с поддръжката на  фондация Кока Кола, под менторството на американската фондация Keep America Beautiful.

Повече вижте във видеото!

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР