През изминалия сезон, завършил за Левски София със спечелването на

...
През изминалия сезон, завършил за Левски София със спечелването на
Коментари Харесай

Лазар Бучков: Годините в Левски ми дадоха адски много, в САЩ ще пробвам нещо ново

През миналия сезон, приключил за „ Левски София ” със спечелването на бронзовите медали, „ синият ” младеж Лазар Бучков се наложи със мощна игра в състава на старши треньора Николай Желязков. Навършващият на 12 май 19 години централен блокировач записа положителни индикатори в офанзива и на блок.

След лятото, когато му следва присъединяване с националния тим до 21 година на международното състезание в Бахрейн, Бучков ще премине в тима на американския университет „ Лонг Бийч ”. Така Лазар ще е вторият артикул на нашата школа, който ще поеме по този път след Алекс Николов и ще играе в колежанското състезание на Съединени американски щати.

Следващата седмица на центъра предстоят последни мачове със синята фланелка във финалите на държавното състезание при юношите старша възраст. В изявление за формалния ни уебсайт Бучков приказва по тези тематики.
 Талант от Левски продължава кариерата си в Съединени американски щати Талант от Левски продължава кариерата си в Съединени американски щати
- Лазар, ще продължиш кариерата си в американския университет „ Лонг Бийч ”. Как се стигна до такава степен и кое те накара да направиш тази крачка?

- От университета се свързаха с мен в началото. Аз не бях доста сигурен дали желая да отида в Съединени американски щати. Все отново това си е като на другия завършек на света, надалеч е от вкъщи.

Впоследствие помислих и осъзнах, че ми се дава късмет. Прецених, че най-хубавото решение е да го употребявам и да отпътува. Така ще мога да тествам обстановката там.

- Съпрезидентът на клуба ни Владимир Николов показа, че, за жалост от тима си потегля значим игра, само че пък за наслада на клуба това е самопризнание за сполучлива работа. Как ти звучи това?

- Целта на е „ Левски ” е да основава играчи, които може да излязат в чужбина. Предложение към мен демонстрира, че клубът в действителност си прави добре работата.

- С какви усеща ще се разделиш с клуба?

- С доста положителни. С мъжете спечелихме бронзови медали. С юношите старша възраст ни предстоят държавните финали. Има всички изгледи престоят ми в „ Левски ” да приключи положително.

Вече над 5 година съм в „ синия ” клуб. Тези години ми дадоха пъклен доста във волейболно отношение. Благодарение на попадането ми в „ Левски ” се ориентирах към професионална кариера. Преди това не съм си помислял за сходно нещо. Не знаех накъде ще поема. „ Левски ” несъмнено ми оказа помощ да схвана.

- Обсъди ли прехвърлянето си с Алекс Николов, който към този момент мина по този път?

- Първоначално проектът беше двамата да се съберем в „ Лонг Бийч ”, само че при него обстановката се разви доста бързо след предлагането на италианския първенец „ Лубе ”.

Говорихме с Алекс и той ме посъветва да отида в Съединени американски щати. Каза, че е доста хубаво, а и ще опитвам нещо ново.

- Спомена за бронзовите медали в шампионата в мъжкия тим. Как оценяваш това показване?

- Смятам, че постигнахме задачата, която си бяхме сложили – да спечелим медали. В полуфиналите „ Хебър ” ни надигра с волейболни причини. Бяха по-добрият тим. Ние се борихме, само че очевидно има още самун да изядем.

- Предстоят ти последни мачове за „ Левски ” със състава на юношите. Със сигурност ще искаш да ги завършиш с купа. Готови ли сте за нея?

- Готови сме. Настроени сме положително, че ще спечелим купата. Имахме контроли. Подготвяме се устойчиво и сме подготвени през идната седмица да дадем всичко от себе си, с цел да станем първи.

- Каква компетентност ще избереш за висшето си обучение в Съединени американски щати?

- Със сигурност ще е обвързвана с бизнес. Точно каква още не съм избрал. Първата година е подготвителна, през нея ще преценям.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР