През изминалия ден са установени общо 35 водачи на моторни

...
През изминалия ден са установени общо 35 водачи на моторни
Коментари Харесай

МВР залови 35 пияни и 11 дрогирани шофьори за едно денонощие

През миналия ден са открити общо 35 водачи на моторни транспортни средства (МПС), качили се зад кормилото след приложимост на алкохол, заяви Министерство на вътрешните работи.

От тях 20 са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 15 - с над 1,2 на 1000, а четирима, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани. 

Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 11 души, а четирима, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани.

Общо 7223 МПС са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата.

Извършен е надзор на 9508 водачи и пасажери. Съставени са 1712 фиша и 529 акта за открити административни нарушавания. Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи. 

През миналото денонощие на територията на България са станали 17 тежки пътни произшествия, при които са ранени 28 души, сочат данните на Министерство на вътрешните работи. В София са регистрирани 15 леки пътнотранспортни катастрофи и две тежки.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР