През изминалите два дни в Районна прокуратура - Варна са

...
През изминалите два дни в Районна прокуратура - Варна са
Коментари Харесай

Назначиха проверки по сигнали за нарушения на изборните права на гражданите във Варна

 През миналите два дни в Районна прокуратура - Варна са постъпили 12 сигнали от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града, отнасящи се до идните избори за Народно заседание, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура- Варна. В три от тях се съдържат информации от органите на ТДНС - Варна.

Поради липса на задоволително данни за осъществени сформира на закононарушения срещу политическите права на жителите, прокурорите при районна прокуратура Варна са упълномощили инспекции на органите на Министерство на вътрешните работи.

По всеки от съответните случаи прокурорът е дал цялостни, подробни и точни инструкции за изясняване на фактическата конюнктура с оглед събиране на задоволително данни за осъществено закононарушение.

Съгласно Указания от Прокуратурата на Република България по отношение на организацията на работа и реализирането на надзор за правомерност при провеждането на избори, инспекциите от органите на Министерство на вътрешните работи се реализират в период не по-дълъг от 48 часа.

Материалите по преписките се рапортуват персонално на наблюдаващия прокурор, който преценя има ли задоволително данни за сбъднат състав на закононарушение от общ темперамент.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР