През изминалите дни екипът на Meteo Balkans (Метео Балканс) следи

...
През изминалите дни екипът на Meteo Balkans (Метео Балканс) следи
Коментари Харесай

Meteo Balkans: Зимата се завръща до часове, но има и една добра новина

През миналите дни екипът на Meteo Balkans ( " Метео Балканс " ) следи деликатно идната валежна конюнктура. Според прогнозите на световните модели, в идващите два дни ни чакат обилни превалявания, които бяха планувани още в началното на седмицата. 

Зимата се завръща още от събота вечер и по този начин ще продължи до сряда. 

Добрата вест е, че за Великден времето още веднъж ще е пролетно. 

Последните разбори на Американския световен модел GFS и Европейския център за средносрочни прогнози (ECMWF) към днешна дата (15.04) прогнозират, че в събота против неделя ще стартират превалявания от дъжд, които късно следобяд и през нощта против понеделник в Предбалкна и по високите полета от Западна България ще преминат в влажен сняг. 

Температурите в страната ще се намаляват, а вятърът ще се усили и ще е от североизток. Най-усложнена ще е ситуацията по планинските проходи, като там се чакат по-значителни превалявания от дъжд, а следобяд ще преминат в сняг. Възможни са и заледявания. 

Причината за неприятното време е преминаващ в неделя южно от България средиземноморски циклон, който ще сътвори забележителна валежна конюнктура.

Валежите в страната ще се усилят, като по-значителни ще са те след обяд и късно вечерта в Югозападна и Северна България, а следобед и през нощта против понеделник - и в Югоизточна България.  

Съветваме да се обърне внимание на речните корита и язовирите, намиращи се в Южна и Източна България, защото през идващите часове преваляванията у нас могат да провокират местни наводнения!

Валежи и гръмотевици чакаме и в събота, само че на по-малко места.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР