През изминалата седмица започна функционирането на нов довеждащ водопровод, захранващ

...
През изминалата седмица започна функционирането на нов довеждащ водопровод, захранващ
Коментари Харесай

Нов довеждащ водопровод захранва с питейна вода селата Горно и Долно Драглище

През миналата седмица стартира действието на нов довеждащ тръбопровод, захранващ селата Горно и Долно Драглище, с питейна вода. Както разгласи управлението на Община Разлог, по време на срещата- диалог с жителите на село Горно Драглище в четвъртък, се отремонтира построения през 2001 година- тръбопровод, като се възобнови 115- метров сектор.

Община Разлог и ВиК се сплотиха от концепцията за възстановяване качеството на питейна вода и премахване казуса с водоподаването, на територията на трите села- Добърско, Горно и Долно Драглище.

“По този метод няма да се получава прехлориране на водата, а през летните месеци ще има задоволително количество, което да доближава до всеки един консуматор от трите обитаеми места. “, разяснява инж. Гърменов, кмет на община Разлог.

“Ремонтът на построения през 2001 година тръбопровод, беше отлаган неведнъж, като досега се считаше, че не е най- предпочитан обект на територията, на трите села. Сегашното управление на Община Разлог считаме, че качествената питейна вода, е нещо, което би трябвало да бъде налично за всеки един гражданин на общината. Живеем в регион, където чистата питейна вода е в обилие и би трябвало да се възползваме от това наше естествено благосъстояние. Затова положихме всички, старания, този тръбопровод да стартира действието си оптимално бързо. “, разясни господин Гюров, зам.- кмет на община Разлог.

Следващата стъпка, която възнамерява Община Разлог е ремонт на съществуващата водопроводна мрежа в село Добърско, за непрестанно обикаляне на водата и достигането ѝ до хората, с положително качество. Към момента неналичието на свързваща водопроводна мрежа в селото, е причина за застой на питейната вода и утежняване на нейните качества. При подобаващи метеорологични условия двете институции ще стартират унищожаване на формираните „ тапи “, в края на улиците в селото Добърско.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР