През изминалата седмица в София пристигна делегация от Молдова, водена

...
През изминалата седмица в София пристигна делегация от Молдова, водена
Коментари Харесай

„Възраждане“ дари апарат за пречистване на кръвта на болницата в Тараклия

През миналата седмица в София дойде делегация от Молдова, водена от Иван Паслар - ръководителят на Районния съвет на българския регион Тараклия в Молдова. При визитата ѝ народните представители от " Възраждане " направиха следващото подаяние за българите ни зад граница, оповестиха от пресцентъра на партията.

Всеки един от тях подари по 1000 лева или общо 13 000 лева за закупуване на уред за филтриране на кръвта. Той ще бъде закупен и употребен в болничното заведение на Тараклия, гласи информацията.

При визитата си Иван Паслар награди с почетния знак на региона доктор Костадинов поради филантропичната помощ, която Възраждане даде на българите в Молдова и Украйна.

" Възраждане " провежда акция за набиране на филантропична помощ за българите в Украйна и Молдова под надпис „ Помощ за българите в Украйна “. Като резултат на акцията бяха събрани общо 30 тона филантропични помощи за сънародниците ни в бедстващите региони. От тях 27 тона към този момент са стигнали до българската общественост, а последните 3 тона от помощта ще отпътуват за Молдова в понеделник. От там ще бъдат изпратени към българите в Украйна, се споделя още в известието

Благодарение на тази помощ сънародниците ни в Украйна и Молдова не изпаднаха в филантропична рецесия, тъй като, до колкото ни е известно, изпратената от българската страна филантропична помощ до ден сегашен не е достигнала до тях.

„ Това можем, това вършим. Когато българите дадат доверието си на " Възраждане " и се превърнем във водеща политическа мощ, ще вършим доста повече - тъй като ще впрегнем ресурса на страната ни най-сетне да работи в интерес на българите! “, разяснява доктор Костадинов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР