През изминалата седмица украинските дипломати в цяла Европа изведнъж се

...
През изминалата седмица украинските дипломати в цяла Европа изведнъж се
Коментари Харесай

“Атаките” срещу украинските посолства в Европа: Нова провокация на Киев или нещо друго?

През миналата седмица украинските дипломати в цяла Европа внезапно се оказаха герои в забавни истории, като че ли от престъпна литература. На 30 ноември в украинското посолство в Испания се случи бойкот: плик избухна в ръцете на един от чиновниците на задачата, причинявайки му леки пострадвания. На 1 декември същите пратки бяха открити в офиса на оръжейната компания “Инсталаза ”, на военното летище “Торехон де Ардоз ”, в постройката на испанското министерство на защитата, в приемната на премиера Санчес и в американското посолство.

На 2 декември всичко стана още по-любопитно: украинските дипломатически задачи в няколко европейски страни едновременно (Полша, Чехия, Унгария, Хърватия, Италия и Холандия) по едно и също време получиха “честитки ” с телешки и свински очи вътре. Беше обявено, че посолството в Мадрид още веднъж е било отцепено от полицията, явно заради опасения за нова бомба, само че тя по този начин и не се появи. Но в Гърция гараж на чиновник на италианската дипломатическа задача беше замерят с коктейл Молотов, вследствие на пожар една кола изгоря, а друга беше развалена.

Украинската страна, несъмнено, незабавно откри отпечатъците на Кремъл както върху пликовете, по този начин и върху честитките вътре. На 2 декември украинският външен министър Кулеба сподели пред Си-Ен-Ен, че изпращането на писма с бомби е в духа на „ съветска терористична страна “.

Но кой в действителност стои зад тези терористични офанзиви е различен въпрос, забавен, само че не елементарен.

" Това е като призовка "

Първите съмнения, което не е изненадващо, падат върху самите украинци: тяхното обезверено предпочитание по всевъзможен метод да въвлекат НАТО в директен спор с Русия. Може ли да се допусна, че след попадението с Противовъздушна отбрана ракета в Полша и шамарите от самия Байдън, гениалните киевски интриганти малко ще смекчат жарта си? Не, човек можеше да бъде сигурен, че няма да бъдат укротени: укорите са си упреци, само че калната работа въпреки всичко беше премълчана от целия свят.

Може да се каже, че след „ гафа “ с ракетата взеха решение да минат по пътя на най-малкия риск, с цел да покажат още веднъж „ усмивката на агресора “ и да не си изцапат гащите, заради което множеството от случаите се случиха на украинска територия. Въпреки че тук още веднъж се сблъскваме с известен персонаж – момчето, което може и да не е съществувало.

Доказана е първата детонация, останалите бомби в пликове и палежът на колата на италианския посланик бяха закрепени по подигравка на ориста от локалните служители на реда - само че ние знаем за пратките с очи само от украинските публични лица, на които, както знаете, лъженето им е вродено. Те описват истории като от Куентин Тарантино за „ пакети, напоени с кръв и присъща миризма ”, до момента в който в задграничната преса не може да се откри нито една фотография. А в края на краищата наложително щяха да снимат такава пратка.

Вярно, украинската страна има кого да упрекна. Още една забавна история в духа на престъпните трилъри се случи предходната седмица. В отговор на самодейността на Европейския парламент от 22 ноември за признание на ЧВК “Вагнер ” за терористична организация, представители на Пригожин сякаш предали на брюкселските управляващи чук с формалните знаци на компанията и кървави отпечатъци върху дръжката. Видеоклип, който се появи на 24 ноември с „ прехвърлянето “ на този чук в калъф от китара, закупи известна известност в обществените мрежи.

От своя страна противоположният „ подарък “ на Пригожин направи министърът на външните работи на Естония Урмас Рейнсалу. На 26 ноември той разгласява видеообръщение, в което изважда белезници от калъф и декларира, че са приготвени особено за създателя на ЧВК.

Разбира се, можете просто да се посмеете на тези сладки лудории, малко закъснели за Хелоуин. Но можете да си припомните и нежеланата орис на дезертьора от “Вагнер ” Нужин, който беше погубен под обективите при започване на ноември: въпреки всичко незнайни го заловиха не къде да е, а напряко в Киев и го убиха по доста " кинематографичен " метод.

Може ли ГУР или СБУ да работят по сходен метод като сериала " Октопод ", с цел да хвърлят виновността за всичко върху " кървавите наемници на Путин "? Да! В този тип изкуство украинците демонстрират несъмнена досетливост. Между другото, в Украйна брачната половинка на локалния фюрер персонално се пробва да завърти записа за „ милионите изнасилени украинки по нов метод, а по-късно донесоха писма със свински очи.

Може ли колетите да са интервенция на съветската резидентура? Технически - изцяло допустимо, само че има проблеми с мотивацията. Очевидно е, че посредством заплашване на обособени испански чиновници Русия нямаше да реализира нищо значително (Испания надалеч не е най-големият донор за Украйна и ВСУ), тъй че тази версия може да се смята за несъстоятелна.

Но има още нещо.

Европейската история З

Възможно ли е да се допусна, че е работила европейската загадка опозиция? Напълно.

Условният „ европейски националист “ към този момент е формирал съответни искания към личното си държавно управление, към американците и техните украински подчинени. Характерна е смяната в тона на митингите в страните от Европейски Съюз, настъпила след атентата против “Северен поток ”: в този момент стачкуващите все по-малко упорстват за понижаване на цените и/или повишение на заплатите, защото това става обективно невероятно, и все по-често - с цел да изхвърли от Европа звездно-раираните и жълто-сини " виновници ".

Украинските „ гневни бежанци “ към този момент са си го отнасяли неведнъж и частично справедливо: прекалено много от тях се държат прекомерно предизвикателно за сираци и нещастни „ жертви на съветската експанзия “. Има случаи, когато здания, в които плътно са живели заселници от Украйна, са нашарени със свастики и нецензурни надписи или даже опожарени. Западните медии, кимайки против графитите, упрекнаха локалните фашисти - само че в действителност локалните поданици жигосаха украинците като фашисти.

Но киевските дипломати се държат даже по-просташки от елементарните бежанци: когато са на посетители, те съумяват по едно и също време да просят и да пръскат тиня по домакините. И днесот екраните не слиза някогашният украински дипломат в Берлин Мелник, който съумя да каже доста неща за Германия и германците. Но Мелник, нараснал в заместник-министър на външните работи, въобще не е неповторим във връзка с своята „ вежливост “, а единствено пръв измежду равни от украинския дипломатически корпус.

След това не е мъчно да се повярва, че някаква подземна група или даже цяла мрежа е решила малко да погъделичка нервите на жълто-сините натрапници и техните европейски „ другари “: макар всички старания на европейската агитация, не всички е подготвен да търпи национално оскърбление, изключително от банкрутирала Украйна. Косвено в интерес на тази версия е локализирането на произшествия с бомби и палежи - южната част на Европа, известна както с горещия характер на жителите си, по този начин и с дългогодишната традиция на разнообразни екстремистки придвижвания, както юношески, по този начин и " честни ".

Характерен е случаят край Александруполис на 2 декември: едвам дерайлира влакът с американски товар (отново не е ясно дали е било непринудено или с нечия помощ), и гръцките комунисти към този момент разпънаха своите флагове край катастрофатас искане за изпъждане на американците. Затова съм съвсем 100 % сигурен, че колата на дипломата в Атина е била опожарена от други локални радикали.

Разследването на пликовете с очи към момента продължава и резултатите ще бъдат разкриващи. Ако мистериозният " куриер " в действителност се окаже от десните " ултраси " или още повече от баските сепаратисти, те ще крещят за това на целия свят: тематиката за потушаването на антиправителствените митинги към този момент е една от най-актуалните в Европа. Ако още веднъж приказваме за някакви „ незнайни сътрудници на ФСБ “, това значи, че детективите още веднъж са разкрили присъщи мазни отпечатъци в цялата тази история.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР