През изминалата седмица се състояха последните две надпревари от категория

...
През изминалата седмица се състояха последните две надпревари от категория
Коментари Харесай

ATP ранглиста: Руне с дебют в топ 20, шампионите Медведев и Алиасим също с прогрес

През миналата седмица се състояха последните две съревнования от категория АТР 500 за сезона, а имайки поради по какъв начин за поредна година огромна част от елита на международния мъжки тенис се включи във въпросните шампионати във Виена и Базел, то не е изненадващо, че при тазседмичното възобновяване на международната класация разбъркванията не са по никакъв начин малко. Въпреки това върхът остава окупиран от Карлос Алкарас, който се намира близо 1000 точки пред своя съотечественик Рафаел Надал.

От през днешния ден обаче на третата позиция към този момент е Даниил Медведев, който с помощта на триумфа си във Виена прибави нови 500 точки към актива си и по този метод изпреварва Каспър Рууд. Челната петица се добавя от Стефанос Циципас, до момента в който Новак Джокович резервира седмото си място в подреждането. Другият първенец от миналата седмица в лицето на Феликс Оже-Алиасим, който е в серия от 13 следващи победи, също отбелязва нанагорнище от една позиция и към този момент се намира под №8 в класацията за сметка на Андрей Рубльов, който отстъпва до деветото място.

Най-сериозен напредък през днешния ден отбелязва финалистът от шампионата в Базел - 19-годишният Холгер Руне, който през последните три седмици впечатли с представянето си и взе присъединяване в три следващи финала. Отличните изяви на младия датчанин значат и непрестанно нанагорнище в международната класация за него, като през днешния ден той прави скок от 7 позиции, което му подсигурява и напредък до 18-ото място в света, което е и неговото рекордно класиране в досегашната му кариера.

Официалната класация на АТР можете да разгледате.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР