През изминалата седмица МВР отчете дейността си за изминалата година.

...
През изминалата седмица МВР отчете дейността си за изминалата година.
Коментари Харесай

99 загинали и 1100 катастрофи са регистрирани от началото на 2022г.


През миналата седмица Министерство на вътрешните работи регистрира активността си за миналата година. Политическите кавги обаче изместиха фокуса от числата, а се оказва, че злополуките и ранените във войната по пътищата порастват - единствено от началото на годината са починали 99 души в над 1100 произшествия, осведоми Нова тв.

Статистиката за 2021г. сочи, че на територията на област Пазарджик са регистрирани 128 тежки ПТП, при които са потърпевши 128 души, починали на пътя са 4, а през 2020 - 6.

Движение с несъобразена скорост, след приложимост на алкохол и наркотични субстанции, и правоспособността са най-честите аргументи за ПТП, съгласно Атанас Чотров, шеф на “Охранителна полиция- Кърджали.

Друг рисков за водачите сектор е отбивката за Кюстендил на Автомагистрала “Струма”.

“Ако има няколко произшествия на едно и също място, е време да погледнем и инфраструктурата”, счита пътният специалист Диана Русинова.

По думите и обаче, след пътен случай оборудванията не се възвръщат и това може да докара “до по-голяма покруса, с повече жертви”.

Кресненското дефиле и Предела са другите два сектора у нас, които се нуждаят от замяна на инфраструктурата.

“Предложили сме на АПИ да създадем взаимно инспекция и да изработим дружно ограничения, с които да помогнем на водачите. Има нуда от замяна на пътната маркировка”, съобщи още Русинова.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР