През изминалата седмица, горски служители от Югоизточно държавно предприятие“ ДП

...
През изминалата седмица, горски служители от Югоизточно държавно предприятие“ ДП
Коментари Харесай

Екипи на ЮИДП се бориха с 10 горски пожара през последните дни

През миналата седмица, горски чиновници от „ Югоизточно държавно дружество “ Директива за птиците гр. Сливен участваха в преодоляването и потушаването на над 10 горски пожара. Те са зародили на територията на общо пет държавни горски стопанства, като са локализирани и загасени навреме. Общата повърхност на засегнатите горски територии в обсега на предприятието е близо 10000 дка.

Най-пострадали са горски територии в обсега на „ Държавно горско стопанство Маджарово “ – близо 7000 дка. Там бушувалите огнени бедствия са пет, в землищата на селата Изворово, Бисер, Сеноклас, Овчарово и гр. Симеоновград. На територията на „ Държавно горско стопанство Свиленград “ пожарите са два – край с. Оряхово и с. Младиново. Засегнатата горска територия е над 2000 дка. Опожарени терени има и в „ Държавно горско стопанство Стара Загора “ – 200 дка и „ Държавно горско стопанство Мъглиж “ – 250 дка. Възникнал пожар е регистриран и на територията на „ Държавно горско стопанство Нова Загора ", край бент. Жребчево, при който, за благополучие, не е обиден горски фонд и са избавени 1000 дка гори.

Ръководството на Югоизточно държавно дружество благодари на районните служби „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и за следващ път моли за отговорност и нараснало внимание в разгара на пожароопасния сезон!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР