През изминалата седмица е извършена сделката за най-скъпата кола в

...
През изминалата седмица е извършена сделката за най-скъпата кола в
Коментари Харесай

Наистина ли стар Mercedes 300 SLR се превърна в най-скъпата кола в света?

През миналата седмица е осъществена договорката за най-скъпата кола в света или най-малко по този начин сочи информация от екипа на Hagerty UK. Изданието се базира на няколко свои източници, съгласно които към 6 май, музеят на Mercedes е продал един от единствено два създадени Mercedes 300 SLR Uhlenhaut. Спортният автомобил е създаден през 1955 година, а информацията към него е мощно лимитирана.
`Наистина

Класическото купе получава името Uhlenhaut откакто тогавашният началник на тестовия отдел на марката – Рудолф Ухленхаут стартира да употребява една от спортните коли като своя служебна. През годините двете коли са защитавани в разнообразни уреди на Mercedes имнозина ги смятаха за извънредно скъпи екземпляри, които ще се продадат за милиони. Изглежда това към този момент може да се е случило, а новият незнаен и непотвърден притежател е платил 142 милиона $ за една от колите или към 136 милиона евро.
`Наистина

Според информацията, новият притежател е трябвало да покрива разнообразни условия, с цел да се снабди с колата. Освен да подсигурява за нейното несъмнено бъдеще, той е трябвало да удостовери, че няма да я продаде за бърза облага. Ако в действителност Mercedes-ът е продаден за 142 милиона $, то това надвишава два пъти цената на втората най-скъпа кола в света – Ferrari 250GTO, което бе продадено през 2018.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР