През изминалата седмица Българската агенция за безопасност на храните /БАБХ/

...
През изминалата седмица Българската агенция за безопасност на храните /БАБХ/
Коментари Харесай

БАБХ унищожи 18 килограма храни с изтекъл срок на годност в магазини и ресторанти

През миналата седмица Българската организация за сигурност на храните /БАБХ/ е унищожила към 18 кг храни , с изминал период на валидност. Възбранени и ориентирани за заличаване още 6 кг храни от скотски и неживотински генезис .  

За същия интервал инспекторите на организацията са направили общо 1775 инспекции в обекти търговия на дребно и заведения за публично хранене. От тях 1254 са по планов надзор, а 48 по сигнали и недоволства от жители

Констатираните н есъответствия при осъществените инспекции на територията на страната свързани с използване на законодателството в региона на храните са: предложение на храни с изминал период на валидност , без документи за генезис, без етикетировка , погрешно съхранени; несъответствия по сграден фонд, софтуерно съоръжение и незадоволително хигиенично положение ; работещи обекти, които не са вписани в регистъра по Закона за храните и други. 

От БАБХ припомнят на жителите, че могат да подават сигнали и недоволства на Горещия телефон 0700 122 99 или в секция „ Подай сигнал “ на формалния уебсайт на организацията.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР