През изминалата парламентарна сесия работихме за успеха на Българското председателство

...
През изминалата парламентарна сесия работихме за успеха на Българското председателство
Коментари Харесай

Цветанов към Радев: Прожекторите са включени, светло е и е видимо, че България върви напред

През миналата парламентарна сесия работихме за триумфа на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Проведохме над 1000 срещи в София и Брюксел. Получихме единствено похвали от нашите сътрудници. Това сподели от трибуната на Народното събрание ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който прочете декларация от името на група.

" Най-големият триумф на европредседателството ни беше срещата сред водачите на Европейски Съюз и Турция. Тонът беше омекотен и договарянията ще продължат. На фона на всичко това Бойко Борисов бе номиниран за " Европейска персона на годината ", което е голяма чест. Също по този начин не би трябвало да пропуснем и признатите правила, тук в София, за Европол ", разкри Цветанов.

" Продължаваме да работим за възстановяване качеството на живот на всички българи. Продължаваме да изпълняваме поетите задължения. Увеличихме заплатите на учителите, децата се връщат в учебните заведения, продължаваме санирането на жилища и здания, влагаме в опазването на здравето, поддържаме наклонност за сериозен стопански напредък, минималната работна заплата ще се усилва и отсега нататък, успяхме да увеличим минималната пенсия, което директно рефлектира върху над 1 млн. български пенсионери, приехме редица основни закони ", похвали се той.

" В същото това време сътрудниците отляво се пробваха да насаждат страхове и да дискредитират европредседателството ни. В момента сме под прожекторите на всички европейски страни, а президентът Румен Радев и Българска социалистическа партия по всевъзможен метод се пробват да злепоставят евроатлантическия път на България. Примери за това доста. Прожекторите са включени господин президент, ярко е и е очевидно, че България върви напред. Пожелаваме си вашите упоритости, дружно с Българска социалистическа партия, да не минират бъдещото европейско развиване на България. В момента България има потребност от ясно и безапелационна визия за ръководството. Нещо, което с нашите сътрудници от Оперативна програма, можем да подсигуряваме. Благодаря и на тях. Пожелавам си през тази парламентарна сесия да се водят смислени диспути ", приключи Цветанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР