През изминалата нощ Израел е атакувал обекти на Хамас в

...
През изминалата нощ Израел е атакувал обекти на Хамас в
Коментари Харесай

Нови израелски атаки в Газа, по-късно Тел Авив е изтеглил силите си

През миналата нощ Израел е атакувал обекти на Хамас в Газа, и по-късно е изтеглил силите си. Твърди се, че е премахнат пълководец на радикалната формация, който е възнамерявал нападението на 7 октомври.

Независимо удостоверение на информацията няма. От Организация на обединените нации приканиха да се форсира процесът по допускане на помощ за Газа. Съединените щати са нанесли удари по два обекта в Сирия, които са свързани с Иран. Според него, Вашингтон е работил при " самоотбрана " в отговор на офанзивите с дронове против американски бази в Ирак и Сирия през последните няколко дни.

Сдерот, който се намира единствено на към 2 км от границата с линията Газа, наподобява празен. Голяма част от популацията е евакуирано, а дребното останали употребяват утринните часове, с цел да напазаруват и да се приберат.



Гъсти облаци пушек и пламъци се виждат над Газа, след следващите израелски офанзиви. И през миналата нощ са осъществени набези против цели на Хамас в Газа, след което израелските военни са се изтеглили от линията. Военните оповестиха, че рейдовете са част от подготовката за идната фаза на сухопътната атака в Газа. Според последните социологически изследвания обаче, 49 % от израелците желаят нахлуването да се забави. Сред главните аргументи - опасенията за живота на заложниците, съгласно последните данни " Хамас " държат повече от 220 души.

В линията Газа обстановката остава тежка. Болниците не могат да поемат ранените и болните. Няма храна и вода. Не е значимо чия ще бъде заслугата, само че хуманитрна помощ би трябвало да влезе в Газа, сподели изпълнителеният шеф на Програмата по издръжка на Организация на обединените нации Синди МакКейн прикани за облекчение на процедурите за допускане на помощи до палестинска територия.



" Самият развой, бюрокрацията - е полуда! Молим ги, обясняваме - това е филантропична помощ! Моля ви, пуснете камионите, с цел да можем да вкараме храна и да опитаме да нахраним хората, и направете по този начин, че да е малко по-лесно! Разбирам за какво има инспекции. И не споделям, че не би трябвало да има! Но би трябвало да има метод те да се случват по-ефективно ", сподели Синди МакКейн, изпълнителен шеф на Програмата по издръжка на Организация на обединените нации

Маккейн към този момент е разговаряла с египетската страна, както и с американски дипломати, в опит да понижи инспекциите и забавянето по границата. Минавали са по 400 камиона дневно, знаем, че може, сподели още Маккейн. Съединени американски щати са поразили хранилища за оръжия, употребявани от Иранската революционна армия, които се намират в източна Сирия. Заповедта е била дадена от президента Джо Байдън, информацията беше доказана от министъра на защитата - Лойд Остин. В изказването се сподели, че това е американският отовор на офанзивите против американски бази в Ирак и Сирия през последните дни, при които бяха ранени над 20 американски военнослужещи. Според Остин, американските офанзиви НЕ са свързани с напрежението сред Израел и " Хамас ".

Снимки: Българска телеграфна агенция
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР