През изминалата година лозаро-винарският сектор беше подпомогнат с над 60

...
През изминалата година лозаро-винарският сектор беше подпомогнат с над 60
Коментари Харесай

Танева: През м.г. лозаро-винарският сектор беше подпомогнат с над 60 млн. лева

През миналата година лозаро-винарският бранш беше подкрепят с над 60 млн. лева Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Десислав Танева по време на ритуалното зарязване на лозя в село Огняново, област Пазарджик, по случай празника Трифон Зарезан. По думите й, страната ни е употребила всички вероятни финансови принадлежности, които Европейският съюз даде на страните членки, за поддръжка на лозаро-винарския бранш в тази сложна и особена 2020 година Земеделският министър акцентира, че увеличението на оптималния размер на помощ та по ограниченията от Националната стратегия за подкрепяне на лозаро-винарския бранш (НППЛВС)  ще се резервира и през 2021 година.

 „ Всичко, което можехме да създадем - го правехме, в това число увеличихме интензитетите в поддръжка на дотациите по разнообразни приеми по НППЛВС, когато получихме опция за това от Европейска комисия. Това ставаше при непрекъсната връзка с сектора ", безапелационна бе министър Танева.

Тя разгласи, че от на следващия ден, 15 февруари 2021 година,  за първи път в България, ще започва банкет по мярката „ Информиране в страните членки “ от НППЛВС. Десислава Танева напомни, че винопроизводителите към момента могат да подават своите планови оферти и по мярката „ Инвестиции в предприятия “.

На събитието участваха заместник-министърът на земеделието, храните и горите доктор Лозана Василева, изпълнителният шеф на Агенцията по лозата и виното инж. Красимир Коев, изпълнителният шеф на Държавен фонд „ Земеделие “ Васил Грудев и ръководителят на УС на Националната лозаро-винарска камара Йордан Чорбаджийски.

Министър Танева честити празника Трифон Зарезан и пожела на всички производители една добра година с богата годишна продукция.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР