През изминалата година германската полиция е отчела значително увеличение на

...
През изминалата година германската полиция е отчела значително увеличение на
Коментари Харесай

Бум на детската порнография в Германия

През миналата година немската полиция е отчела доста нарастване на разпространяване на детска порнография по отношение на 2020 година, съобщи Асошиейтед прес.

През този интервал вниманието на органите на реда е било привлечено от 39 000 такива случая, което съставлява растеж от 108,8 %, сочат данните от специфичен разбор на полицейската статистика, който беше показан пред публицисти в Берлин.

Тези случаи включват разпространяване, придобиване, владеене и основаване на изображения със полово принуждение против деца и младежи.

Според отчета през предходната година записаните прояви на полово принуждение са се нараснали с 6,3 %, което възлиза на над 15 500.

Годишните данни покриват единствено случаите, които са известни на полицията, и най-вероятно действителният им брой е доста по-голям, сподели Холгер Мюнх, който е ръководител на федералната работа на престъпната полиция.

Според калкулации на управляващите във всяка гимназия в Германия има по един-двама ученика, които в предишното са ставали жертви на полово принуждение.

Мюнх добави, че се усилва и броят на хората, които оповестяват пред органите на реда, в случай че у тях се породят подозрения за сходно закононарушение.

Германският самостоятелен комисар по проблемите, свързани със половото принуждение над деца, Кирстин Клаус, сподели, че Европа се е трансформирала в център на разпространяване на детска порнография. „ Трябва да да засилим европейското съдействие и доста да увеличим вложенията в човешки и софтуерни запаси за проверяващите органи “, прикани тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР