През изминалата година AMD взриви пазара на централни процесори, като

...
През изминалата година AMD взриви пазара на централни процесори, като
Коментари Харесай

Следващата година AMD възнамерява да изпревари Intel на HEDT пазара

През миналата година AMD взриви пазара на централни процесори, като предложи почтени съперници на Intel.
По всичко проличава, че „червеният“ производител на чипове не има намерение да се задоволи с постигнатото и има желание напълно скоро да стане водач при HEDT системите.



Популярният уеб-портал Informatica Cero разгласява нова информация по отношение на бъдещите процесори AMD Ryzen Threadripper . Според тези данни, през втората половина на тази година AMD има намерение за стартира продажбите на второто потомство от тези процесори, с което ще се премине към 12 нанометров софтуерен развой, по-високи тактови честоти и поддръжка на технологията Precision Boost 2.0.

Но най-жестоката борба за доминирането на пазара на високопроизводителните десктоп системи се чака да се разгърне идната година. Тогава би трябвало да излязат процесорите Ryzen Threadripper с кодово име Castle Peak , благодарение на които AMD има намерение да изпревари Intel на негова територия.

Според изтеклата към сегашен ден информация, процесорите Ryzen Threadripper от трето потомство ще се създават посредством 7 нанометров софтуерен развой. Благодарение на това, те ще работят с по-високи тактови честоти по отношение на техните прародители. Едновременно с това, функционалността на самата платформа Socket TR4 ще се издигна на ново, по-високо равнище.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР