През изминалата една седмица едно посещение в София получи малко

...
През изминалата една седмица едно посещение в София получи малко
Коментари Харесай

Драгомир Младенов от ГЕРБ представи 5 доказателства, че Кирил Петков защитава пряко руския енергиен интерес

През миналата една седмица едно посещаване в София получи малко медийно отразяване, само че за сметка на това стана предмет на разбор от страна на Кирил Петков. В България, с цел да изнесе лекция на тематика " Геополитическата значителност на България: След нашествието в Украйна и капацитетът на България като районен енергиен водач ", дойде някогашния държавен секретар Майк Помпео.

Помпео сподели две доста значими неща:
" Не позволявайте на тесногръди, зле осведомени, неосноваващи се на обстоятелствата причини на шепа деятели да унищожат бъдещето на вашият народ. Българската стопанска система се нуждае от 3 милиарда кубични метра газ на година, а в това време страната има находища от 500 милиарда кубични метра " ; " С отхвърли си от нуклеарната сила и въглищата и с непосредствения преход към енергийни източници, разчитащи на слънцето и вятъра, " ние предадохме личните си нации ".
В същото време харвардският " млад " и " чист " анализатор господин Кирил Петков направи мълниеносен разбор на визитата и съобщи вярването си, че Бойко Борисов бил поканил Майк Помпео от името на КРИБ и му поставил думите в устата.

Вероятността водачът на ГЕРБ да има на дистанционно управление някогашен шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ и държавен секретар, е съществуваща единствено в главата на консуматор на кристално овкусени пици.

Но дано помислим за какво Кирил Петков категоризира изявлението на Помпео като " геополитически неточно ". През зимата на 2012 година година първото държавно управление на Борисов беше на път да даде на " Шеврон " (американска мултинационална енергийна компания) дългогодишна концесия за извличане на шистов газ. Видно лице на митингите тогава е някогашният министър на околната среда и водите на Кирил Петков - Борислав Сандов (Демократична България).

И в този момент внимание - Трайчо Трайков, кмет на столичния регион " Средец " от Демократична България, декларира, че митингите против шистов газ през 2012 година са финасирани от " Газпрoм ". Това е елементарно проверима информация, като тогавашния началник на НАТО Фог Расмусен приказва за сума от към 100 милиона евро и обществено удостоверява сходен жанр интервенции.

И какво излиза?
Кирил Петков продължи пазаруването на съветски газ, само че посредством медиатори, което докара до фрапантно покачване на цените;Същият изиска изключение за съветския нефт от #Лукойл;Назначи за министър на околната среда човек, за който има подозрение, че защитатава ползите на " Газпром " ;Обвини американски държавен секретар за съвета да си гледаме интереса и вместо да чакаме непознат #газ да наблегнем на своя личен добив;И не на последно място - ПР на акцията им е Драгиша Живкович - работил за " Газпром " в Сърбия!

Ето ви пет обстоятелството от кариерата на Кирил Петков, които са в интерес на #Русия.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР