През идната седмица ще изпратим първото искане за изпращане на

...
През идната седмица ще изпратим първото искане за изпращане на
Коментари Харесай

Представиха първата за България процедура от Плана за възстановяване и устойчивост


" През идната седмица ще изпратим първото искане за изпращане на средства по Плана за възобновяване. Имаше един отворен проблем, който ние по най-бързия метод се опитваме да решим. Когато този план бъде изпълнен, при започване на октомври, се надяваме този знак да бъде затрупан и надлежно през есента да получим " зелена светлина " за първото заплащане. Това е доста значимо заплащане за бюджета ".

Това обяви вицепремиерът по ръководство на европейските средства пред публицисти.

Той добави, че за тях е значимо да обезпечат и всички бъдещи заплащания. По думите му Планът за възобновяване изисква голямо координационно изпитание. Всички страни членки се учат по какъв начин да го извършват. Той съобщи, че народните представители би трябвало да схванат своята отговорност - тя няма да бъде единствено да вършат политика, а ще би трябвало да вземат решения в доста незабавен порядък - промени, които страната е поела уговорката да направи.

" Ние ще получаваме средства, в случай че сме си свършили работата. Ако нещо не е изпълнено както би трябвало и по верния метод, да, съществува риск да не получим пари. Политическите разтърсвания забавят всички тези значими промени. Последните месеци политическата класа ги прекара в разногласия между тях, а имаме доста работа. Служебният кабинет, който има небосвод два-три месеца, няма опция да трансформира тези проекти, те би трябвало да се случват по метода, по който сме поели към този момент уговорката ", счита Пеканов.

Това, на което присъствате сега, е Онлайн информативен ден за опциите за българския бизнес по Националния проект за възобновяване и резистентност (НПВУ), проведен Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинни предприятия (ИАНМСП), изясни още служебния министър на нововъведенията и растежа.

" Представяме пред бизнеса първата за България процедура от Плана за възобновяване и резистентност – „ Технологична рационализация “. Тя е с бюджет 260 млн. лева, като по отношение на размера микро, дребните и междинни предприятия в страната могат да получат сред 180 000 лева и 700 000 лева за ново съоръжение и програмен продукт ", сподели той.

" Тези средства, които ще дойдат ще създадат българската стопанска система по-силна. Европа се намира в тежка обстановка, само че тя ни дава и опция да създадем рационализация. Малките и междинните предприятия са значимите звена в стопанската система, добави още Пеканов.

От своя страна министърът на нововъведенията показа, че ще подкрепят дребни и междинни предприятия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР