През годините сме виждали наистина много модели, излизали на пазара,

...
През годините сме виждали наистина много модели, излизали на пазара,
Коментари Харесай

Когато имената на коли всъщност са вулгарни изрази

През годините сме виждали в действителност доста модели, излизали на пазара, а съвсем всички в имената си имат някакви прикрито обръщение или пък значение.
 Тест драйв на Hyundai Kona - за какво да имаш темперамент е храброст
Новият Hyndai Kona - темперамент и комплимент към притежателя и производителя

С тази зурла новата Kona се отличава от всичко останало на пътя

Така например Volkswagen кръщават един от емблематичните си модели - Golf, на океанското течение Гълфстрийм. Но от време на време имената на моделите могат да провокират проблеми и да се наложи да бъдат заменени. Поне в някои региони на света.

Така да вземем за пример Hyundai Kona , която бе пусната за  първи път на пазара през 2017 година, не се продава под това име в Португалия.

Всъщност името Kona идва от западната област на остров Хавай, само че на португалски смисъла е много по-различно. Доста по-вулгарно, тъй като се оказва, че Kona на португалски е пошъл диалект за вагина.

Така се стига до решението Hyundai да продават Kona в Португалия под името Kauai - друга област на Хавай.  Mitsubishi също срещат проблеми с превода, когато пускат на пазара  Pajero .

На японския производител му се постанова да преименува Mitsubishi Pajero на Mitsubishi Montero в Южна Америка, тъй като там Pajero е диалект за човек, който мастурбира постоянно, пише News.com.au.
 Технологията на Mitsubishi Electric, която улавя промени в положението на водача
Технологията, която ще избавя животи на пътя

Навлизаме в едно по-безопасно бъдеще

Точно по същата причина Buick преименува LaCrosse в Канада, на Allure, тъй като в страната LaCrosse е диалект за човек, който мастурбира редовно. Mazda пък преименува Laputa в испаноговорящите страни, тъй като там la puta значи продажница.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР