През годините съм имала 17 предложения за брак. Хора от

...
През годините съм имала 17 предложения за брак. Хора от
Коментари Харесай

Поп-фолк легендата Петра: Хора от различни страни са се влюбвали в мен - не знам с какво ги впечатлявам

През годините съм имала 17 оферти за брак. Хора от разнообразни страни са се влюбвали в мен. Не знам с какво ги впечатлявам, очевидно съм родена със златна звезда на челото, както споделя Азис. А аз си мисля, че съм добра и харизматична, споделя поп-фолк легендата Петя Атанасова, по-известна като Петра пред " България Днес ". 

Днес тя е на 60 години, а животът ѝ по нейните лични думи е обвързван с " знамение след знамение ".

" 60 година е новото 30, тъй като преоткривам доста неща. Ето - станах тик-токър, имам и изложба, в която представям букети от сапуни и мои " живи картини ". Дълго време живях в Русия, там приключих съветска лингвистика. Майка ми беше учителка в детска градина там, а татко ми шеф на болница ", споделя Петра.

По време на олимпиадата в Москва през 1981 година тя попада на концерт в центъра на столицата и тъй като свири на китара, се промъква на сцената и стартира да пее. Стотици скачат на крайници и въодушевени ѝ пригласят. Случката стига до ушите на министъра на културата по това време на Русия и той изпраща автомобил да я вземат и да приказва с нея. " Вие ли бяхте тази, която провали забавата ни? ", пита той. Но се усмихнал и предложил на Петра да стартира да пее в най-голямото шоу вид " Мулен руж " в Русия.

" 700 артисти имаше там. Нашите нищо не знаеха, а аз и моята другарка скрито излизахме от у дома вечер да пея. Една вечер бащите ни наблюдавали и с удивление видели, че имаме участие във въпросното заведение. На откриването ме показаха като българска национална певица, а ченето на майка ми падна от учудване, като разбра, че това съм аз. А като чу, че получавам 490 рубли заплата, а татко ми като доктор взимаше 450, напълно се успокои ", смее се Петра.

С първата си заплата тя си купува сиамска котка. Точно по това време и подписва първия си брак с българин, който ѝ прави дете. " За страдание се разведохме, тъй като той ме размени за рускиня доста бързо. Нашите живееха надалеч от Санкт Петербург, а аз желаех да преследвам фантазията си да запиша висше съветска лингвистика и потеглих със свито сърце да направя това ", споделя изпълнителката.

В самолета ѝ се случва второто знамение в живота - на място до нея сяда Людмила, дясната ръка на най-големия дизайнер в Русия - Зайцев. " Тя ми оказа помощ доста. Заведе ме в петзвездния си хотел, избрах си черна рокля с диаманти и ръкавици. Отгоре ми подари черна лисица и шапка. После сподели: " Отиваме в ресторант " Астория ", ще те срещна с елита на Русия. И се случи ", споделя Петра.

Тя се влюбва от пръв взор в композитора на Алла Пугачова, който ѝ подарява най-големите си шлагери. " И след това се потегли с него по участия по целия свят. Когато обаче ми предложи брак с пръстен с елмаз, аз отхвърлих. Мама не ми позволи. Но не скърбя с днешна дата, взех всичко най-хубаво от това време и това място ", споделя Петра.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР