През годините неколкократно са се появявали данни, че мобилните приложения

...
През годините неколкократно са се появявали данни, че мобилните приложения
Коментари Харесай

Facebook и Мessenger отново действат зад гърба на всички нас

През годините неколкократно са се появявали данни, че мобилните приложения на Фейсбук и Messenger изразходват прекалено много батерията на смарт телефона. 
 TikTok, Instagram, Фейсбук и по какъв начин трите приложения наблюдават всичко, което вършим на смарт телефона си
Как TikTok, Instagram и Фейсбук наблюдават всичко, което вършим

Нови разкрития

Оказва се, че това не е просто нечиста сделка или слух, а същински факт, който неотдавна бе прегледан и от The New York Post. 

Бивш чиновник на Meta на име Джордж Хейуърд e дал изявление за американското издание, в което разкрива, че приложенията фактически могат да източат батерията на смарт телефона освен това напълно предумишлено. 
 Снимка 604334

По думите на Хейуърд Фейсбук и Messenger непрекъснато тестват нови функционалности без експлицитното познание на потребителите, а това води до изразходване на доста повече сила от двете приложения. 

Практиката даже си има име - назовава се “негативно тестване ”, а Хейуърд е бил в екипите, които са били виновни за нейното осъществяване. 

Чрез нея платформите могат да вземем за пример да тестват нови способи за зареждане на данни или проявление на изображения, споделя някогашният чиновник. 
 Снимка 562153

Отказът на Хейуърд да взе участие в сходно нещо се оказва повода за неговата разлъка с Meta, защото негодуванието не било признато добре от мениджмънта. 
 Марк Зукърбърг и изненадващите ММА тренировки на основателя на Фейсбук
Изненадващите бойни умения на Марк Зукърбърг

Никой не очакваше това от милиардера

Според американеца практиката на отрицателно тестване е изцяло незаконна и даже може да се окаже рискова за хора, сложени в рискови обстановки, които внезапно могат да се окажат без батерия в сериозен миг. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР