През годините много е неглижиран проектът за модернизиране на спешната

...
През годините много е неглижиран проектът за модернизиране на спешната
Коментари Харесай

Асен Меджидиев: През годините много е неглижиран проектът за модернизиране на спешната помощ

През годините доста е неглижиран планът за модернизиране на незабавната здравна помощ, сподели министърът на опазването на здравето в служебния кабинет Асен Меджидиев по време на парламентарния надзор. В Министерството на здравеопазването се поставят големи старания дейностите по плана да бъдат осъществени качествено и в период. Да спрем да приказваме за тотални промени, да се обединим надпартийно, да стартираме взаимно с една обща цел - да подобряваме нещата и да стартираме от незабавната помощ, прикани министър Меджидиев. 

Той изброи обектите, в които се правят ремонтни действия в границите на плана и добави, че са доставени 358 оборудвани коли за спешна помощ. В развой на оценка е процедурата за избор на реализатори за обзавеждане на обектите. Предстои да се разгласи социална поръчка за 42 коли за спешна помощ.

Проектът „ Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ ", е финансиран от Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014-2020 с близо 164 млн. лева Крайният период е 23 декември 2023 г. 

Основната цел на плана е възобновяване и рационализация на сградния фонд и оборудването в системата на незабавната помощ на територията на цялата страна - незабавните отделения на 34 лечебни заведения, 27 центъра за незабавна здравна помощ и разкритите към тях 170 филиала и шест изнесени екипа; модернизиране на съществуващи здания, пазаруване на 400 оборудвани коли за спешна помощ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР