През годината си бяхме поставили заедно с Clovesandvanilla.com специална цел

...
През годината си бяхме поставили заедно с Clovesandvanilla.com специална цел
Коментари Харесай

Ще си оближете пръстите! Пригответе си коледни меденки с тази проста рецепта

През годината си бяхме сложили дружно с Clovesandvanilla.com специфична цел – да изпробваме оптимално доста предписания за коледни сладки, меденки, щолен и какво ли още не, с цел да създадем най-хубавия избор за празника. Вече публично е Коледа, а ние избрахме за вас най-хубавата допустима рецепта – тази на коледните меденки.
Те са лесни и бързи за подготвяне, а ароматът им безусловно носи духа на празника в себе си.

Съставки:

160 г течен мед

140 г захар

300 г пресято брашно

1 ч. л. бакпулвер

3 претъпкани ч. л. кокосово масло (течно) или 60 мл олио

2 яйца (на стайна температура)

Подправки: канела (2 ч. л.), карамфил (1/5 ч. л.), щипка индийско орехче, 5-6 зрънца кардамон (стрити в хаванче), 1 отново. ванилена захар, в случай че обичате джинджифил може да добавите малко и от него.

В една дълбока купа смесете всички сухи подправки и разбъркайте. Направете кладенче в сухата примес и в него прибавете яйцата на стайна температура, меда, разтопеното кокосово масло или олио и разбъркайте добре.

Прехвърлете получената примес в тавичка с хартия за печене, разпределете в равна и релативно тънка (ок. 5-10 мм) кора. Изпечете за към 15-20 мин в авансово загрята на 180 градуса фурна. Бисквитите би трябвало да придобият приятна златисто-кафява коричка. По този метод при консумация ще са мекички. След като извадите от фурната, изрежете меденките с нож или форми за бисквити, охладете и приберете в кутия за сладки.

Вкусни са както топли, по този начин и студени.... и са вълшебно ароматни и меки.

Весела Коледа!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР