През ГЕРБ Румен Радев е четвъртият партньор в сглобката. Това

...
През ГЕРБ Румен Радев е четвъртият партньор в сглобката. Това
Коментари Харесай

Калоян Методиев: През ГЕРБ Румен Радев е четвъртият партньор в сглобката

През ГЕРБ Румен Радев е четвъртият сътрудник в сглобката. Това сподели пред БНР политологът Калоян Методиев, някогашен шеф на кабинета на президента (2019-2020 г.).

" И аз съм си мислел, че президентът е опция на ГЕРБ. Ако беше, нямаше да ги върне в този момент на власт ", уточни той.

По думите му вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия се е управлявала от Бойко Борисов и Румен Радев, а двамата са взели участие и в разбиването на партийната система, като са създавали заблуда пред обществото, че единият е опция на другия, а прикрито са се договаряли: " Четворната коалиция я смъкнаха двамата ".

Оказа се, че президентът е доста надълбоко обвързван с ГЕРБ и работи с тях още от Военновъздушни сили, сподели политологът и призна, че откакто е видял това, е бил подготвен още на третия месец от заемането на поста в президентството да подаде оставката си, само че е останал, с цел да попречи на президента да унищожи Българска социалистическа партия:

" Радев работеше като щабквартира на вътрешната съпротива за разтрошаване на Българска социалистическа партия, тъй като Корнелия Нинова е единствената, която не е влизала в сделки с Борисов ".

Според Методиев Радев е търсел ветрило от партии, които да го поддържат за втори президентски мандат и описа, че още в първия му мандат Румен Радев е казвал, че е " удушил Българска социалистическа партия ", взел участие е в основаването на Има Такъв Народ, при президента се е появявал Бойко Рашков, търсил е път към така наречен демократична общественост и е назначавал в президентството хора от Хелзинкския комитет, напомни и, че сегашният министър на правораздаването Атанас Славов беше в Съвета по разработване на Конституцията.

Калоян Методиев цитира представители на Политическа партия, които споделили пред него, че ГЕРБ не разрешавали да бъдат сменяни хора на разнообразни позиции в страната, назначени от президента. Според политолога е допустимо в кабинета " Денков-Габриел " да има и министър на Радев
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР