През Фонд на фондовете има над 280 млн.лв., а в

...
През Фонд на фондовете има над 280 млн.лв., а в
Коментари Харесай

С над 400 млн. лв. насърчават предприемачеството през финансови инструменти

През Фонд на фондовете има над 280 млн.лв., а в Плана за възобновяване и резистентност сме планували 150 млн. лева за стартъпи през финансови и дялови принадлежности. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер на събитие в София Тех Парк с представители на повече от 20 новаторски, започващи компании. Те споделиха решенията, които оферират на пазара и посредством които спомагат за растежа на другите браншове у нас.

Министър Лорер уточни, че ще се подтикват още по-активно предприемачеството и започващите компании в новия програмен интервал. Част от средствата ще бъдат дялови вложения в стартъпи, като акцент в него ще бъде поддръжката за разгръщане на към този момент съществуващи стартъпи. По думите му концепцията е моделът на сполучливите български стартъпи да се мултиплицира, подсилен от финансови принадлежности.

В идващия програмен интервал ще се отделят средстваи за стимулиране връзката сред науката и бизнеса, което е извънредно значимо. " От една страна да бъдат насърчени...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР