През февруари Русия е успяла да разшири превзетите територии в

...
През февруари Русия е успяла да разшири превзетите територии в
Коментари Харесай

Русия е превзела по-малко от 0,04% територия в Украйна през февруари

През февруари Русия е съумяла да разшири превзетите територии в Украйна с по-малко от 0,04% на фона на яростни сражения и с цената на живота на хиляди бойци, написа " Бизнес Инсайдър ", като се базира на американския институт за проучване на войната. Базираният във Вашингтон мозъчен концерн ISW оповестява, че съгласно неговите картографски данни Русия е придобила единствено 0,039% повече територия в Украйна сред 31 януари и 28 февруари. 
Прочетете още
Това се равнява на към 233,94 кв. км. Резултатите от наблюденията са сходни с регистрираното от групата за следене War Mapper, която съобщи, че през февруари Русия е съумяла да усили следената от нея територия в Украйна с към 0,01%, или с към 85 кв. км (32,8 кв. мили).

Русия е спечелила това малко количество земя, като в същото време е изгубила хиляди бойци и огромно количество военно съоръжение.

На 14 февруари НАТО заяви, че Русия е почнала дълго чаканата си атака след месеци на зимен застой и откакто по-рано във войната беше изтласкана в източната част на страната.

Министерството на защитата на Обединеното кралство съобщи няколко дни по-късно, че Русия " напредва, в случай че въобще напредва, с метри, а не с километри ".

Високопоставен американски посланик също се изрече язвително за напредъка на Русия, като съобщи: " Русия разгласи, че стартира нова атака. Е, в случай че това е тя, то е доста тъпо. "

През март Русия също не е постигнала забележими териториални придобивки. Нейната войска се бори по продължение на източната фронтова линия, в това число напредва в град Бахмут, считан за една от най-кървавите и продължителни борби във войната. Но Русия към момента не е превзела града. Загубите ѝ са големи.

В края на февруари ръководителят на Съвета на началник-щабовете на Съединени американски щати Марк Мили съобщи пред " Политико ", че неотдавна към 1200 бойци са били убити за един ден сражения в Бахмут.

Тя също по този начин губи значима военна техника. Международният институт за стратегически проучвания пресметна в средата на февруари, че Русия е изгубила половината от главните си бойни танкове от началото на нашествието.

Във вторник Министерството на защитата на Обединеното кралство съобщи, че една от аргументите за дребния прогрес на Русия е, че заради дефицит на муниции е трябвало да нормира артилерийските снаряди.

Министерството на защитата също по този начин изрече съмнение по-рано този месец, че Русия е трансформирала тактиката си от опити за придобиване на нови територии към концентриране върху изтощаването на Украйна с вярата, че по-голямото ѝ население и по-големите ѝ запаси в последна сметка ще ѝ донесат победа, пише dir. 

Изчерпването на Украйна по този метод може да докара до спокойно съглашение, при което Русия да завоюва територия, или до обстановка, при която съдружниците на Украйна се уморяват да ѝ дават нови оръжия и нейната войска става по-лесна за побеждаване.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР