През февруари оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа

...
През февруари оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа
Коментари Харесай

През февруари търговията с храни се свива

През февруари оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, остава съвсем без изменение в съпоставяне със същия месец на миналата година, демонстрират данните на Националния статистически институт. Спрямо януари оборотът понижава с 0.6%.

Спрямо година по-рано през месеца се свива търговията на дребно с фармацевтични и медицински артикули - с 9.2%, и търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения - със 7.9%. По-съществен растеж е регистриран при търговията на дребно посредством поръчки по пощата, телефона или интернет - с 16.2%, търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 13.2%, търговията на дребно с битова техника, мебели и други артикули за бита - с 11.8%, и търговията на дребно с разнородни артикули - с 11.5%.

В съпоставяне с януари се следи по-значителен спад на оборота по отношение на предходния месец при: търговията на дребно с битова техника, мебели и други артикули за бита - с 5.6%, с фармацевтични и медицински артикули - с 5.1%, и с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения - с 1.3%.

Увеличение е регистрирано при търговията на дребно с разнородни артикули - с 0.9%.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР