През февруари беше установено, че той е завишавал с измама

...
През февруари беше установено, че той е завишавал с измама
Коментари Харесай

Тръмп плаща гаранция от 175 млн. долара по дело за измама в Ню Йорк

През февруари беше открито, че той е завишавал с машинация цената на парцелите си. Републиканецът отхвърля да е направил нарушаване и твърди, че делото е политически " лов на вещици " от страна на прокурора-демократ.

 

Ако загуби обжалването си, Тръмп ще би трябвало да заплати 464 млн. $. Адвокатите му твърдяха пред Апелативния съд, че обезпечаването на гаранция за тази сума би било " на практика невероятно ", осведоми Би Би Си.

 

Плащането на гаранцията в понеделник - най-малко към този момент - ще спести на Тръмп унижението да му бъдат отнети недвижимите парцели като " Тръмп Тауър " в Манхатън и имението му Мар-а-Лаго във Флорида. В изказването си юристът му Алина Хабба съобщи: " Както беше дадено, президентът Тръмп внесе гаранция. Той чака с неспокойствие да отстоява правата си при обжалването и да анулира тази несправедлива присъда ".

 

Делото за машинация против Тръмп беше заведено от основния прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс, демократ, през 2022 година

 

Съдията Артър Енгорон, също демократ, като цяло поддържа аргумента на госпожа Джеймс, че Тръмп би трябвало да заплати висока цена за това, че с машинация е показал погрешни данни за имуществото си, с цел да получи по-изгодни заеми и лихвени проценти в продължение на години.

 

Тръмп твърди, че по делото няма жертви, защото банките са се разплатили с лихвите и никоя финансова институция не го е съдила за пресилените оценки на чистото му положение.

Съдия Енгорон също по този начин забрани на Тръмп да ръководи бизнес в Ню Йорк в продължение на три години.

 

Също по този начин му беше неразрешено да получава заеми от нюйоркски финансови институции за същия интервал.

 

Решението сложи Тръмп, който в показанията си и в обществените медии е заявявал, че разполага с 400 или 500 млн. $ в брой, под сериозна финансова рецесия.

 

Понастоящем списание " Форбс " прави оценка чистото му положение на 5,7 милиарда $ - то внезапно набъбна, откакто предходната седмица компанията-майка на неговата обществена медийна платформа Truth Social стана обществена.

 

Приблизително по същото време, когато загуби делото за машинация, Тръмп трябваше да обезпечи 91 млн. $ гаранция, откакто загуби несвързано дело за клюка, заведено от писателката Е Жан Карол.За да отсрочи осъществяването на глобата, до момента в който апелира гражданското дело за машинация, Тръмп в началото изиска гаранция от 30 компании, само че не съумя да я обезпечи, пишат юристите му в правосъдните документи.

 

В допълнение към намаляването на сумата, която той ще би трябвало да внесе предходната седмица, апелативният съд също по този начин спря действието на възбраната за Тръмп да ръководи бизнес и да получава заеми, до момента в който преглеждат жалбата му против решението на арбитър Енгорон.

 

Превод и редакция на ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР