През февруари американската компания за електромобили Tesla е продала на

...
През февруари американската компания за електромобили Tesla е продала на
Коментари Харесай

Tesla с 470-процентов скок на продажбите в Китай през февруари

През февруари американската компания за електрически автомобили Tesla е продала на китайския пазар 18 318 бройки, което е с цели 470% повече в съпоставяне със същия месец на 2020 година. Това регистрира през днешния ден Китайската асоциация за пътнически коли, съобщи Българска телеграфна агенция.

Цифрата е с 15,47 % над януарския резултат. Продажбите на Model 3 за предишния месец възлизат на 13 688 бройки. От Model Y, който наскоро навлезе на локалния пазар, са продадени 4630 коли. Този мощен ритъм на годишния напредък на продажбите през февруари се изяснява с ниските равнища при започване на предходната година поради пандемията от COVID-19.

В Шанхай се намира единственият цех за сглобяване на електрически транспортни средства на Tesla отвън Съединени американски щати. Споразумението за построяването му бе подписано през юли 2018 година. Първият стадий на оборудването, ситуирано в специфичния регион Линган на Шанхайската пилотна зона за свободна търговия, бе приключен единствено за една година до края на 2019-а. Общата инвестиция в този план ще възлезе на към 50 милиарда юана (около 7,6 $ милиард), напомня ТАСС.

Тази година Tesla възнамерява да усили размера на локалното произвеждане с към 80 на 100 до 450 00 единици.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР